- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Acești români vor primi banii pe card luna viitoare! Marcel Boloș a făcut anunțul care vizează sute de cetățeni

14 Aug, 23:10 • Constantin Cristina
Sute de români vor beneficia de o sumă de bani în luna septembrie. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat cine sunt românii vizați.
Acești români vor primi banii pe card luna viitoare! Marcel Boloș a făcut anunțul care vizează sute de cetățeni

Beneficiarii voucherelor de energie, 2,1 milioane de români, vor primi peste trei săptămâni cea de-a doua tranșă de 700 de lei pentru plata facturilor. Prima tranșă de bani le-a fost virată pe cardurile românilor începând cu luna februarie 2023, a informat romaniatv.net.

Citește și: Vești bune pentru români! Categoria de persoane care va beneficia de vouchere de 600 de lei din octombrie

Acești români vor primi banii pe card luna viitoare! Marcel Boloș a făcut anunțul care vizează sute de cetățeni

Românii vor avea timp să cheltuie banii de pe aceste carduri până pe data de 31 decembrie 2023 și să-i folosească pentru a achita facturile, cele mai multe dintre acestea restante. Cei care beneficiază de aceste carduri sunt în număr de peste 4 milioane, iar bugetul total al programului este de 2,8 miliarde de lei.

„Reamintesc faptul că din septembrie vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”, a spus Marcel Boloș.

bani
bani

Ajutorul poate fi utilizat pentru plata acestor servicii sau produse. Este vorba despre electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire. Până în momentul de față, au fost emise și distribuite peste două milioane de carduri de energie destinate românilor vulnerabili și au fost soluționate 17.700 anchete sociale, pentru care sunt emise și distribuite carduri.

Sprijinul acordat persoanelor cu pensii mai mici de 2000 de lei pentru compensarea prețurilor la energie este în valoare nominală de 1.400 lei, poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 și este acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranșe. Din fericire, cardul de energie care se distribuie persoanelor vulnerabile, cu pensii mici, pentru plata facturilor nu va dispărea. Astfel, tranșa din septembrie va fi urmată de altele şi în 2024, deși Comisia Europeană a sugerat sistarea subvențiilor generate de războiul din Ucraina.

Alte articole: Vești bune pentru români! Cine sunt angajații care ar putea primi vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei