- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Cine sunt angajații care ar putea primi vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei

09 Aug, 22:13 • Cornel Ghimeșan
Tichetele de vacanță nasc noi controverse în coaliția de guvernare, care ia în calcul suspendarea lor din cauza deficitului bugetar. Pe de altă parte, în Parlament există un proiect de lege cu privire la extinderea lor şi în spaţiul privat.
Vești bune pentru români! Cine sunt angajații care ar putea primi vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei

Cine sunt angajații care ar putea primi vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Aceste tichete au o valoare totală de 1.450 de lei și vin ca un bonus pentru angajaţii de la instituţiile statului, inclusiv pentru fidelizarea lor, scrie RomâniaTV.net. 

Citește și Românii riscă să piardă voucherele pentru alimente! „Vom modifica Ordonanța și pentru cei care sunt în această situație le vom retrage cardurile sociale”

Cine sunt angajații care ar putea primi vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei

Mai mult, salariații trebuie să știe că beneficiază de tichete într-o singură dată, chiar dacă își desfășoară activitatea la mai mulţi angajatori din țară.

În coaliția de guvernare, liderii PNL au propus printre altele eliminarea completă a voucherelor de vacanță pentru bugetari, fie acordarea lor doar bugetarilor cu venituri mai mici de 5.000 de lei, ori acordarea lor doar în extrasezon, pentru a sprijini mai bine sectorul HoReCa.

Cu toate acestea, vestea bună pentru angajații din România este că s-ar putea da gratuit din partea statului vouchere de vacanță și la sectorul privat.

Potrivit unui proiect de lege, angajații din sectorul privat ar putea primi din partea statului vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Având în vedere faptul că aceste bonusuri erau acordate în mod tradițional doar în sectorul public această schimbare este una semnificativă pentru angajații de la noi.

Este important de precizat că dacă proiectul de lege va fi aprobat acest lucru ar urma să se întâmple începând de anul viitor.

Reprezentanții Guvernului spun că această măsură are ca scop principal stimularea turismului din țara noastră.

În România, la sfârșitul fiecărui an, angajații de la stat beneficiază de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Însă și angajații din mediul privat ar putea avea parte de aceste tichete de vacanță de la bugetul de stat, începând cu anul 2024.

Vă reamintim că recent Senatul a adoptat un proiect de lege prin care angajații din mediul privat vor beneficia de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Dacă această lege este implementată cu succes, tichetele ar urma să fie acordate din bugetul de stat, în perioada ianuarie 2024 – decembrie 2026.

Acest proiect de lege a fost inițiat de parlamentari din PSD, PNL și UDMR și va fi dezbătut ulterior de Camera Deputaților, care este for decizional.

„Pe lângă eliminarea discrepanţelor dintre cele două categorii de salariaţi – bugetari şi cei din sectorul privat – valoarea voucherelor de vacanţă se întoarce practic în economie, iar consecinţele sunt pozitive pentru întreaga industrie a turismului şi activităţilor conexe (HoReCa, industria alimentară, industria de transport, servicii, comerţ)”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative cu privire la modificarea şi completarea OUG 8 2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Citește și Bonusuri extrasalariale 2023: 70% dintre angajaţi primesc vouchere de vacanţă, bonusuri de performanţă şi prime de Sărbători

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult