- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Achiziție de peste 52 milioane de euro din PNRR în Ploiești. Se introduc rute noi pentru cele 22 de autobuze electrice

06 Jul, 12:54 • Constantin Cristina
Ploiești cumpără autobuze electrice prin PNRR în valoare de 52,6 milioane de lei. De 22 de autobuze electrice și 30 de stații de încărcare vor beneficia cetățenii din Ploiești.
Achiziție de peste 52 milioane de euro din PNRR în Ploiești. Se introduc rute noi pentru cele 22 de autobuze electrice

Municipiul Ploiești achiziționează 22 de autobuze electrice și 30 de stații de încărcare, pentru a spori traficul din oraș, a informat economedia.ro.

Vezi și: Firma BMC Truck&Bus câștigă licitația pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice în Capitală. Contractul are o valoare totală de 290 milioane de lei

Achiziția se face prin intermediul unei licitații în SICAP, fiind finanțată din banii PNRR. Ordonatorul De credite pentru fondurile din PNRR este Ministerul Dezvoltării, care este într-un parteneriat cu mai multe Unități Administrativ Teritoriale (printre care și Ploiești) pentru achiziția de mijloace de transport în comun nepoluante.

Achiziție de peste 52 milioane de euro din PNRR în Ploiești. Se introduc rute noi pentru 22 de autobuze electrice

De asemenea, noile autobuze electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling), fără etaj, caroserie CE, potrivit descrierii din caietul de sarcini. Livrarea lor se face în doi ani, de la semnarea contractului.

autobuze electrice
autobuze electrice

Autobuzele sunt destinate curselor de călători în două trasee, astfel va face legătura între Municipiului Ploieşti de Parcul Industrial West Park situat pe raza administrativă a Comunei Ariceştii-Rahtivani şi vor asigura accesul locuitorilor comunei Ariceştii-Rahtivani prin transportul public local de călători către municipiul Ploieşti.

Traseele autobuzelor electrice

  • Traseul 310: Ploiesti – Parc Industrial Ploiesti – Dacher – Sat Buda – West Park – Bau Elemente – Ploiești
  • Traseul 311: Ploiești- Rond RAR – Bau Elemente – Târgșorul Nou – Stoienesti – Ariceștii Rahtivani – Nedelea – Retur: Ariceștii Rahtivani – Stoienești- Târgșorul Nou – Bau Elemente – Rond RAR – Ploiești.

Ofertele pentru licitație se deschid în 9 august, iar departajarea lor se va face în funcție de preț, de autonomia de deplasare, de numărul suplimentar de călători, care poate fi transportat și perioada de garanție a noilor transporturi în comun și a bateriilor.

Alte articole: Bucureștenii se vor bucura de 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice noi! Primăria Capitalei a finalizat etapa de evaluare a ofertelor