- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Firma BMC Truck&Bus câștigă licitația pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice în Capitală. Contractul are o valoare totală de 290 milioane de lei

26 Jun, 19:00 • Lupu Alexandra
Românii de la BMC Truck&Bus sunt câștigătorii licitației pentru cele 100 de autobuze electrice noi în Capitală. Anunțul a fost făcut pe SEAP.
Firma BMC Truck&Bus câștigă licitația pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice în Capitală. Contractul are o valoare totală de 290 milioane de lei

Românii de la BMC Truck&Bus sunt câștigătorii licitației pentru achiziția a 100 de autobuze electrice în Capitală, relatează economica.net. Contractul are o valoare totală de 290.000.000 de lei.

Capitala va avea 100 de noi autobuze electrice

Primele informații arată că 6 oferte au fost depuse pentru licitația de achiziție a 100 de autobuze electrice în Capitală. Trei dintre ele au fost declarate admisibile, însă în cele din urmă, românii de la BMC Truck&Bus sunt câștigătorii contractului. Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, afirma în iulie 2022 că etapa de depunere a ofertelor pentru procedura de achiziție a 100 de autobuze electrice a fost finalizată.

Te-ar putea interesa și: Clasamentul celor mai bune orașe din lume în care să locuiești în 2023. Capitala a avut un salt uriaș și a intrat în top 100

El a informat că au fost depuse 6 oferte, de la următoarele firme: BMC Truck&Bus; Solaris Bus&Coach sp.z.o.o; Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret; Mercedes-Benz Trucks&Buses Romania SRL; New Kopel Car Import; asocierea dintre Otokar Europe Filiala Bucureşti şi Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi AS.

Inițial, valoarea totală estimată pentru cumpărarea celor 100 de autobuze electrice era de 304.670.300 lei fără TVA. Finanțarea era asigurată din fondurile europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. În caietul de sarcini se menționează că vor fi livrate 34 de autobuze în primul an de la semnarea contractului. Restul de 66 vor fi livrate în anul următor.

Autobuze electrice
Autobuze electrice

Noile autoturisme vor avea 12 metri lungime și vor avea autonomie de minim 200 de kilometri între două încărcări succesive. Totodată, autobuzele electrice vor avea tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE). Podeaua va fi complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului. Autobuzele vor fi dotate cu trei uși duble și aer condiționat.

„Primăria Municipiului București a relansat în SEAP licitația pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare necesară acestora, pentru modernizarea transportului public în comun din Capitală. Valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 18 iulie 2022 (n. r 28 iulie). Conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului, vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor. 

Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12m lungime și vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat”, a transmis în iunie 2022 PMB.

Citește și despre următorul subiect: Situație paradoxală. Croissantul cu unt este mai ieftin în Paris decât în Capitală, deși diferențele salariale sunt colosale