- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ACIBADEM Hospitals Group și VIPMED International organizează un seminar oncologic gratuit dedicat femeilor, susținut de profesori reputați din Turcia

26 Feb, 16:33 • Bumbeneci Diana
În 2023, Grupul Medical ACIBADEM din Turcia a primit titlul de Campion al Exportului de Servicii Medicale a opta oară consecutiv, acordat de Asociația Exportatorilor de Servicii din Turcia. Acest titlu atestă faptul că ACIBADEM este furnizorul numărul unu de servicii de sănătate în Turcia pentru pacienții internaționali, cu peste 50.000 tratați anual.
ACIBADEM Hospitals Group și VIPMED International organizează un seminar oncologic gratuit dedicat femeilor, susținut de profesori reputați din Turcia

În 2023, VIPMED International a trimis mai mult de 2.000 de pacienți români către centre medicale de top din străinătate pentru investigații și tratamente. Doar în ultimii doi ani, 10.000 de pacienți români au apelat la serviciile medicale ale celui mai mare lanț de spitale private din Turcia, aprox. 2.500 dintre aceștia tratându-se de cancer. Printre cele mai frecvente tipuri de cancer tratate au fost cancerul de sân, de plămâni și cancerul ovarian.

ACIBADEM Hospitals Group și VIPMED International organizează un seminar oncologic

Seminar oncologic gratuit dedicat femeilor, susținut de profesori reputați din Turcia

Spitalul de ultimă generație Acibadem Ataşehir, multispecializat în diagnostic și tratament pentru toate tipurile de cancer, împreună cu VIPMED International organizează, pe data de 7 martie, la București (The Institute, începând cu ora 10.30), un seminar oncologic gratuit dedicat femeilor, cu tema „Cancerul de sân: abordare multidisciplinară pentru vindecare”. Evenimentul va avea ca invitați 4 experți de renume internațional din Turcia, care vor aduce în discuție cele mai noi abordări în diagnosticarea și tratarea cancerului de sân.

România se confruntă cu o creștere dramatică a numărului de cazuri noi de cancer în 2023: 21% față de anul precedent, arată cele mai recente date de la Institutul Național de Sănătate Publică.  Totodată, numărul persoanelor cu cancer din România, aflate în evidența medicilor a depășit 550.000. Cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate la femei sunt cancerul de sân, cancerul colorectal și cancerul de col uterin. În fiecare an, România înregistrează peste 20.000 de decese evitabile din patologia oncologică, iar totalul acestor decese este peste media europeană cu un procent frapant: 48%.

Pe parcursul vieții, riscul de a dezvolta cancer de sân este de aproximativ 12% pentru orice femeie. Potrivit datelor OMS, jumătate din cazurile de cancer de sân se dezvoltă la femei care nu au alți factori de risc identificabili decât sexul și vârsta (peste 40 de ani).

Lipsa programelor de screening, accesul îngreunat la servicii medicale de calitate și insuficienta educație sanitară le-au adus pe românce într-un punct dificil: Majoritatea pacienților oncologici tratați în Turcia sunt femei și ajung la spital în stadii avansate ale bolii. Cancerul la sân este cel mai întâlnit, acesta ocupând primul loc ca incidență în rândul populației feminine din România. În zilele noastre, tratamentul cancerului de sân este extrem de eficient și se îmbunătățește tot timpul.

Procesul de tratament poate include intervenții chirurgicale, radioterapie, chimioterapie, terapie hormonală, terapie biologică țintită sau imunoterapie. Pacientele care urmează tratamentul pentru cancer de sân la Acıbadem beneficiază de aparatură de ultimă generație, de un act medical de înaltă calitate, de abordare multidisciplinară și de interpretare holistică a tuturor rezultatelor.” a declarat Narcisa Marinescu, Director General VIPMED.

Ai mai  putea citi azi și: El este românul care a câștigat duminică 7 milioane de euro la loto 6/49

Cu cât diagnosticul este întârziat și problemele progresează, cu atât tratamentul devine mai complex și mai costisitor, iar în unele cazuri, șansele de recuperare completă sunt reduse. Sistemul medical din Turcia are două mari calități: este eficient și accesibil ca preț. La prima calitate contribuie înalta pregătire a medicilor, investițiile în aparatură de ultimă generație si accesul rapid la noile medicamente.

Cancerul descoperit la timp înseamnă vindecare! În Luna Femeii, experții de renume internațional ai ACIBADEM Hospitals Group invită pacientele la o discuție despre importanța abordării multidisciplinare în tratarea cancerului de sân și despre screening.

În cadrul seminarului oncologic, specialiștii vor dezbate subiecte precum: abordarea multidisciplinară și cele mai noi tratamente oncologice și chirurgicale pentru cancerul de sân, utilizarea radioterapiei intraoperatorii (IORT) pentru cancerul de sân, precum și rolul medicinii nucleare în diagnosticarea, stadializarea și urmărirea cancerului de sân.

Fiecare prezentare va fi urmată de o sesiune de Q&A, în care medicii vor răspunde la întrebările participanților. Organizatorii oferă și posibilitatea unor discuții 1 la 1 între medici și paciente, după încheierea discuțiilor publice.

Evenimentul va fi prezidat de Prof. Dr. Metin Cakmakci, profesor în chirurgia sânului și chirurgie gastro-intestinală. Prof. M.D. Metin Çakmakci este unul dintre cei mai importanți contribuitori în abordările medicale inovatoare. Cu o vastă experiență medicală de peste 35 de ani, Metin Çakmakçi este recunoscut ca specialist în chirurgie generală și oncologică. Membru activ al unor instituții medicale de prestigiu, inclusiv organizația Surgical Infection Society, Europe (SIS-E), Prof. Çakmakçi se dedică, de asemenea, dezvoltării abordărilor inovatoare și soluțiilor eficiente în prevenirea și tratamentul infecțiilor postoperatorii.

 Printre ceilalți vorbitori se numără:

  • Meriç Şengöz, profesor oncologie radiologică
  • Mümtaz Özarar, medic specialist radiologie oncologică
  • Özge Gümüşay, profesor oncologie generală

Înscrierile la seminarul oncologic se realizează la numerele de telefon: 0732056273 / 0732056272. Participarea este gratuită, iar locurile sunt limitate. 

Afecțiunile oncologice reprezintă a doua cauză de morbiditate şi deces în Europa, cu estimări ce depășesc 4,47 milioane de cazuri noi, aproape 2 milioane de decese şi peste 19,97 milioane de cazuri prevalente, în anul 2022. Impactul economic al cancerului este semnificativ și în continuă creștere.

Grupul de spitale Acibadem este recunoscut pe plan național și internațional pentru tratamentele inovatoare și tehnologiile de ultimă generație în oncologie. Doar în ultimii doi ani peste 10.000 de pacienți români au apelat la serviciile medicale celui mai mare lanț de spitale private din Turcia  din care 24% dintre aceștia tratându-se de cancer. Cele mai întâlnite tipuri de cancer cu care se prezintă pacienţii români la spitalele din Grupul Acibadem sunt: cancerul de sân, cancerul de prostată, cancerul pulmonar şi cel ovarian.

O mare parte dintre aceștia au fost îndrumați către spitalul din Turcia de VIPMED International, o companie specializată în soluţii medicale în străinătate şi transport medical asistat, cu peste 16 ani de experiență pe piața românească. În 2023, VIPMED a trimis peste 2.000 de pacienți români către centre medicale de top din străinătate pentru a efectua investigațiile și tratamentele necesare.

Înscrierile la seminarul oncologic se realizează la numerele de telefon: 0732056273 / 0732056272. Participarea este gratuită, iar locurile sunt limitate. 

Material susținut de ACIBADEM Hospitals Group și VIPMED International

Vezi și: Cât a ajuns să coste o caserolă de urzici în Piața Obor. Prețurile au luat-o razna în 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult