- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adevărul despre salariul unui controlor STB. Cât câștigă peste 200 persoane angajate în această funcție

08 Mar, 18:31 • Lupu Alexandra
Câștigurile unui controlor STB au fost mereu un subiect de discuție. În timp ce unii angajați se arătau nesatisfăcuți de salariu, alții își exprimau mulțumirea. Iată care sunt veniturile unui angajat care ocupă acest post.
Adevărul despre salariul unui controlor STB. Cât câștigă peste 200 persoane angajate în această funcție

Veniturile unui controlor STB au fost mereu un subiect de dezbatere. În timp ce unii angajați își exprimau nemulțumirea față de oferta salarială, alții se arătau satisfăcuți, susține gandul.ro. Informațiile arată că suma lunară de care beneficiază o persoană care ocupă acest post variază în funcție de experiența deținută.

Cât câștigă un controlor STB

Multe dezbateri au avut loc pe seama acestei întrebări: cât câștigă un controlor STB? Informațiile arată că oferta salarială variază în funcție de experiența pe care o deține persoana care ocupă această funcție. Prin urmare, un controlor cu experiență înregistrează câștiguri lunare de 3.315 lei, iar pe lângă această oferă salarială se adaugă și bonusurile de performanță. Angajații primesc inclusiv bonuri de masă, a căror valoare atinge suma de 400 lei.

Te-ar putea interesa și: Plata taxelor, digitalizată în București. Bujduveanu: „Îşi vor putea plăti taxele către Primăria Capitalei, abonamentele STB şi abonamentele de parcare, online”

Șoferii STB ajung la câștiguri brute de până la 5.363 lei pe lună, oferta salarială fiind completată de tichetele de masă de 400. Însă, după scăderea impozitelor și taxelor, salariații ajung să primească doar 3.097 lei. În același timp, spălătorii mașinilor înregistrează venituri de 2.800, plus bonuri de masă și diferite bonusuri.

Salariul unui controlor STB în 2023
Salariul unui controlor STB în 2023

Numărul persoanelor angajate în funcția de controlor la STB a fluctuat în ultimii ani. La începutul lunii iulie 2022, au fost înregistrați 221 de salariați care activau pe suprafața din Capitală, reprezentând o scădere față de începutul anului menționat, atunci când erau 237. Statisticile arată că aceasta este cea mai mică cifră din ultimii 5 ani. Cei mai mulți salariați ocupau acest post între 2018 și 2019, atunci când structura era completată de 263 persoane. Începând cu iunie 2022, STB a întemeiat o divizie de supracontrol, menită să verifice mijloacele de transport în comun din Capitală, pentru a preveni călătoriile frauduloase. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov a declarat la data de 1 septembrie 2021 o capacitate de transport de până la 2.17 milioane de persoane. Cu toate acestea, doar 10% dintre călători validează biletele sau dețin abonament, mai exact, 210.000 de oameni.

Vezi și: Nicușor Dan a făcut anunțul. STB se modernizează. Panouri cu informații în timp real în peste 900 de stațiile din București.