- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adio colindători zgomotoși în Sectorul 6! Amenzi usturătoare pentru cei care încalcă legea

07 Dec, 17:55 • Cornel Ghimeșan
Cei care locuiesc în Sectorul 6 al Capitalei chiar vor avea parte de un Crăciun liniștit, deoarece Poliția a anunțat că vor fi aplicate amenzi usturătoare colindătorilor zgomotoși. Sumele se pot ridica până la 1.500 de lei.
Adio colindători zgomotoși în Sectorul 6! Amenzi usturătoare pentru cei care încalcă legea

Locuitorii din Sectorul 6 din București vor avea parte de sărbători liniștite. Colindătorii care produc prea mult zgomot pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei pentru perturbarea liniștii publice. În cazul în care tulburarea are loc în timpul orelor de odihnă și somn, adică între 13 și 14, precum și în intervalul 22-8 dimineața, sancțiunile pot ajunge până la 1.500 de lei.

Citește și: Vin bani pentru români în 2024. MADR face anunțul momentului pentru cei care au nevoie de finanțare

La începutul săptămânii, Poliția Locală din Sectorul 6 a emis primul avertisment către un grup de colindători din Bacău, care, îmbrăcați în ițari cu motive tradiționale și cojoace, anunțau venirea Crăciunului în mod zgomotos, folosind o boxă transportată cu un cărucior, conform informațiilor postate de autorități pe Facebook.

„Primim cu colindul în Sectorul 6, dar nu colindători care plimbă boxe date la maximum şi tulbură liniștea publică! Ne dorim vestitori ai Crăciunului în spirit de sărbătoare, cei care ne încântă în mod tradițional, prin voce şi instrumente muzicale. Evident, la un nivel de zgomot care să fie plăcut, nu deranjant. Deja primim sesizări şi am intensificat acţiunile de monitorizare a cetelor de colindători care ajung în Bucureşti în această perioadă de sfârşit de an.

Din dorința de a se face mai bine auziţi, o parte trag după ei şi boxe audio alimentate la baterie. Șansele de a crea disconfort celor din jur şi, astfel de a fi amendaţi, cresc considerabil.  Prima sancţiune, un avertisment, am dat-o la începutul acestei săptămâni, 4 decembrie! O ceată de 13 colindători veniţi din Bacău, cu căciuli de astrahan, cojoace şi iţari cu motive tradiţionale, vestea sosirea Crăciunului cu trei săptămâni înainte!

Dansul şi colinda erau puse în valoare pe fundalul sonor gălăgios al boxei transportate cu ajutorul unui cărucior. Poliţiştii locali le-au pus în vedere faptul că trebuie să respecte legislaţia şi să nu tulbure liniştea publică. Reamintim faptul că, potrivit Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, amenzile sunt cuprinse între 200 și 1.000 de lei. Dacă liniștea este tulburată în perioada orelor de somn (13:00-14:00, respectiv 22:00-08:00) sancțiunile cresc, între 500 și 1.500 de lei. Puteți să ne sunați la numărul de telefon 021/9546. Vă dorim sărbători liniştite!”, a scris Poliția Locală a Sectorului 6 pe pagina oficială de Facebook.

Citește și: Lovitură pentru românii care încă mai au credite în franci elvețieni. Moneda a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 8 ani

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult