- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ADIO grătare de 1 Mai. Vremea se schimbă complet

26 Apr, 19:17 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se schimbă radical de 1 Mai. Deși ne așteptam la soare, urmează zile cu temperaturi destul de scăzute.
ADIO grătare de 1 Mai. Vremea se schimbă complet

Vești proaste pentru români. Vremea se răcește în România. Meteorologii au emis avertizări de ploi şi vremea rea în mai multe zone din ţară. Iată cum arată prognoza meteo actualizată şi ce ne aşteaptă în vacanţa de 1 mai.

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai

Despre temperaturile așteptate în zilele ce vor urma a vorbit Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie. Specialistul a transmis că urmează zile cu răciri semnificative, iar primele schimbări de vreme au fost raportate chiar de astăzi, având în vedere că în câteva zone din România s-au întors ninsorile, iar în marile orașe a plouat întreaga zi.

Din punctul de vedere al regimului de temperaturi, vom consemna în următoarele zile o vreme mai rece decât în mod obișnuit, temperaturile maxime la scara întregii țări situându-se între opt până la 15 grade, posibil mai ridicate în partea de sud și sud-est a țării, spre 17-18 grade și minime între minus patru până la 6 grade.

Mâine, vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, mai ales în zona Carpaților Meridionali, cu rafale de 70-80km/h dar și în partea de est și sud-est a țării, cu viteze la cote mai reduse, de 45-55km/h.

De asemenea, și vineri o vreme în general frumoasă, dar rece, cu maxime de 11-18 grade minime. Sâmbătă dimineață între -3 până la 7 grade, posibil mai coborâte în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Vestea este bună pentru că de duminică vremea se va încălzi ușor, maximele vor crește. Vom consemna valori între 13 până la 21 grade cu 19-20 grade, inclusiv în Capitală, minime deja pozitive 30grade pentru ca ziua de 1 mai să aducă valori de temperaturi în creștere și să consemnăm, de asemenea, valori peste 20-21grade„, a spus în emisiunea Decisiv, Elena Mateescu, director ANM.

Vezi și: Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru 1 mai. Când revine valul de frig în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult