- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adio magazine duty-free din Aeroportul Otopeni. Cât timp va dura această situație

29 Jun, 15:29 • Cornel Ghimeșan
Compania Națională Aeroporturi București transmite că încearcă reluarea serviciilor duty-free din 9 iulie, conform noului contract de închiriere. Până atunci magazinele de pe Aeroportul Otopeni vor fi închise.
Adio magazine duty-free din Aeroportul Otopeni. Cât timp va dura această situație

În perioada 1-8 iulie magazinele de tip duty-free din Aeroportul Otopeni vor fi suspendate. Acest lucru se întâmplă din cauza încetării contractelor încheiate cu cele două firme, anunță Compania Națională de Aeroporturi București. În prealabil, CNAB a lansat o licitație prin intermediul Bursei Române de Mărfuri pentru contracte de închiriere a spațiilor comerciale de retail și alimentație publică

Alte articole: Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava este gata de deschidere. Terminalul 2 a fost finalizat. Când va fi dat în folosință

În ziua de miercuri, Tribunalul București a respins acordul de recunoaștere a vinovăției pe care fostul director general CNAB, Alexandru Ivan l-a încheiat cu DNA în dosarul mitei de 22 de milioane de Euro pentru închirierea spațiilor comerciale tip duty-free.

Compania Națională Aeroporturi București transmite că încearcă reluarea serviciilor duty-free din 9 iulie, conform noului contract de închiriere.

,,Suspendarea serviciilor comerciale tip duty-free în aeroportul Henri Coandă, în perioada 1-8 iulie 2023.  Ca urmare a încetării contractului de asociere pentru spațiile duty free din aeroportul Henri Coandă, CN Aeroporturi București (CNAB) anunță că serviciile comerciale tip duty-free și conexe se suspendă în perioada 1-8 iulie a.c.

Această perioadă este necesară pentru parcurgerea tuturor etapelor obligatorii în astfel de situații, cum ar fi efectuarea operațiunilor de inventariere, predare-primire etc. dar și pentru pregătirea spațiilor comerciale pentru funcționarea conform noului contract de închiriere, încheiat în urma unei proceduri transparente de licitație. Atât CNAB cât și partenerii contractuali vor depune toate eforturile necesare pentru a redeschide toate spațiile comerciale la data de 9 iulie.” – comunicat CNAB.

Compania Aeroporturi București (CNAB) a lansat licitațiile pentru închirierea spațiilor comerciale de retail și alimentație publică din Aeroportul Otopeni. Conform comunicatului care anunța licitația, prețul de închiriere pentru magazine fiind de minium 600/mp/lună, iar pentru restaurante prețul pornește de la 235/mp/lună.

În dosarul magazinelor duty-free de la Aeroport, fostul director general CNAB, Alexandru Ivan, a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere a vinovăției pentru închisoare cu suspendare (2 ani și 9 luni). Durata contractelor de închiriere este până la sfârșitul anului cu posibilitatea prelungirii cu 90 de zile, transmite CNAB.

„C.N. Aeroporturi București a lansat la finalul lunii mai procedurile de licitații cu strigare prin Bursa Română de Mărfuri pentru închirierea spațiilor cu destinație retail și alimentație publică în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă București. Pentru asigurarea unui număr cât mai mare de potențiali ofertanți, a fost transmise invitații – atât de către CN Aeroporturi București, cât și de către Bursa Română de Mărfuri – către un număr de 184 de societăți, inclusiv către cele mai mari 5 firme de profil.

Pentru închirierea spațiilor în vederea desfășurării activităților de retail, limita minimă a valorii de ofertate pentru spațiile comerciale (cu suprafața de aproximativ 1.930 mp), prețul minim de plecare în licitație este de 600 euro/mp/lună, exclusiv TVA, iar pentru spațiile auxiliare (magazii, depozite, vestiare cu o suprafață de aprox. 449 mp) se percepe un preț fix de 20 euro/mp/lună, fără TVA.

Locațiile se licitează în pachet integral. Pentru închirierea spațiilor în vederea desfășurării activităților de alimentație publică, se licitează două loturi, în suprafață totală de 3598.16. Limita minimă a valorii de ofertare este de 235 euro/mp/lună, exclusiv TVA. Pentru spațiile auxiliare (magazii, depozite, vestiare) se percepe un preț fix de 20 euro/mp/lună, fără TVA.

Locațiile se licitează pe loturi. Durata contractelor de închiriere este până la 31.12.2023, cu posibilitate de prelungire de maximum 90 de zile. Licitațiile sunt organizate pentru închiriere pe termen limitat, întrucât în acest moment sunt în desfășurare procedurile premergătoare licitațiilor pentru închiriere pe termen lung, în colaborare cu consultantul desemnat printr-o procedură de achiziție publică.

În acest fel se asigură continuitatea serviciilor pentru pasageri, astfel încât aceștia să beneficieze constant de servicii moderne de retail și alimentație publică, dar și continuitatea veniturilor din surse non-aeronautice pentru CNAB. Anunțurile de licitație sunt publicate transparent pe site-urile Companiei Naționale Aeroporturi București și Bursei Române de Mărfuri. Până astăzi, 9 iunie 2023, un număr important de potențiali ofertanți au vizitat amplasamentele”, arată comunicatul CNAB.

Citește și: Noul Aeroport Brașov rămâne fără zboruri! Proaspăt deschis, se confruntă cu probleme majore care pun pasagerii în pericol

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult