- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava este gata de deschidere. Terminalul 2 a fost finalizat. Când va fi dat în folosință

26 Jun, 20:17 • Lupu Alexandra
A fost finalizat terminalul 2 al Aeroportului ”Ştefan cel Mare” Suceava. Vasile Tofan, vicepreședintele CJ Suceava, a anunțat când va fi dat în folosință.
Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava este gata de deschidere. Terminalul 2 a fost finalizat. Când va fi dat în folosință

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Vasile Tofan, a informat astăzi, 26 iunie, că terminalul 2 al Aeroportului „Ștefan cel Mare” a fost finalizat, relatează ziare.com. În prezent, se fac reglaje și verificări la instalațiile automatizate.

Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava este gata de deschidere

Vasile Tofan a anunțat că terminalul 2 al Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava a fost finalizat. Concret, vicepreședintele CJ Suceava a informat că mai sunt de făcut câteva reglaje și finisaje, dar cu toate acestea, este gata în proporție de 99%. El a spus că terminalul va fi dat în folosință în iulie 2023.

Citește și despre: Pasajul Olteniței-Popești-Leordeni, foarte aproape de inaugurare! Lucrările se află pe ultima sută de metri înainte de deschiderea circulației

„Practic e gata. Mai sunt de făcut câteva reglaje, finisaje.

În proporţie de 99% e gata. Vreau să mă asigur că vor funcţiona corect toate instalaţiile automatizate, toate comenzile electronice să fie verificate. Aşa cum am spus, la mijlocul anului 2023 terminalul este finalizat”, a spus Vasile Tofan.

În iulie 2022, CJ Suceava a încheiat un contract cu o asociere de firme pentru execuția, finalizarea și remedierea deficiențelor pe întreaga perioadă de garanție acordată lucrărilor care au rămas neefectuate la extinderea terminalului de pasageri de la Aeroportul Suceava, după ce a fost încheiat contractul cu firma care a fost desemnată inițial responsabilă pentru execuția lucrărilor. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat pe data de 27 aprilie că terminalul de la aeroport intră in linie dreaptă și că s-ar fi bucurat mai mult dacă lucrările se derulau mai repede.

Aeroport „Ștefan cel Mare” Suceava
Aeroport „Ștefan cel Mare” Suceava

El a menționat că primește zilnic întrebări despre soarta terminalului, tocmai pentru că pasagerii resimt disconfort. Flutur a mai spus că s-au clarificat lucruri pentru demolarea spațiilor administrative și că încep pregătirile pentru Terminalul 3. În cele din urmă, președintele CJ Suceava a relatat că, odată cu finalizarea lucrărilor de la Terminalul 2, confortul pasagerilor va fi cu totul altul.

„Presiunea pe aeroport e foarte mare. Anul trecut au fost 740.000 de pasageri. Nu ne așteptam nici noi să fie atât de mulți.

Dacă terminăm Terminalul 2 cred că va scădea presiunea și confortul pasagerilor va fi cu totul altul”, a spus Flutur.

Vezi și: România se pregătește de cea mai mare investiție din ultimii ani! Un important producător de materiale alocă 200 milioane de euro pentru deschiderea unor noi fabrici