- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noul Aeroport Brașov rămâne fără zboruri! Proaspăt deschis, se confruntă cu probleme majore care pun pasagerii în pericol

26 Jun, 18:32 • Constantin Cristina
Compania DAN AIR anunță că zborurile de pe noul Aeroport Brașov-Ghimbav vor fi suspendate, după ce în urmă cu o lună a fost inaugurat, însă s-a confruntat cu foarte multe probleme.
Noul Aeroport Brașov rămâne fără zboruri! Proaspăt deschis, se confruntă cu probleme majore care pun pasagerii în pericol

Compania DAN AIR anunță că intenționează să își suspende zborurile de pe aeroportul proaspăt deschis în urmă cu doar o lună, Brașov-Ghimbav, a informat economedia.ro.

În ciuda investițiilor de 140 de milioane de euro, aeroportul a întâmpinat multe probleme între operatorul român și ROMATSA.

Citește și: Ghinionul se ține lanț de proaspătul aeroport din Brașov. Regia autonomă a aeroportului nu a bugetat și serviciile de mentenanță pentru aeronave

„Compania DAN AIR, organizează marți, 27 iulie 2023, orele 13:00, la sediul nostru, din Strada Gârlei, nr. 190A, 013726, Sector 1, București, o conferință de presă pe tema suspendării operării zborurilor de pe Aeroportul Brașov de către DAN AIR. Compania noastră este singura care operează în prezent pe Aeroportul din Brașov. Decizia vine pe fondul lipsei infrastructurii necesare pentru a asigura deservirea în condiții rezonabile a aeronavelor noastre”, se arată în convocatorul conferinței de presă.

Noul Aeroport Brașov rămâne fără zboruri! Proaspăt deschis, se confruntă cu probleme majore care pun pasagerii în pericol

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav s-a confruntat de la inaugurare, mai exact de pe 15 iunie 2023, cu: zboruri întârziate, pasageri care au fost nevoiți să meargă cu autocarul până la Sibiu, pentru că aeroportul era închis, și altele.

Aeroportul din Brașov
Aeroportul din Brașov

DAN AIR a venit cu această decizie, iar mai multe detalii va oferi în conferința pe care o va organiza mâine.

„Compania noastră este singura care operează în prezent pe Aeroportul din Brașov. Decizia vine pe fondul lipsei infrastructurii necesare pentru a asigura deservirea în condiții rezonabile a aeronavelor noastre”, a transmis compania.

În martie, BoardingPAss anunța că primele curse de pe aeroportul din Brașov încep în iunie și vor fi operate de o singură companie Dan Air urma să aibă zboruri către opt destinații din șase țări europene.

Potrivit sursei citate, Alexandru Anghel, directorul aeroportului, a anunțat că preferă să nu comenteze situația momentan.

„Analizăm situația, vom strânge date, nu aș vrea să comentez în acest moment. Acum am aflat și eu, telefonic. E o chestiune care ține și de controlori de trafic, de regulamente, să răspundă cei care au responsabilități în acest sens”, a spus Anghel.

Acesta a menționat că, în cazul retragerii Dan Air, pe recent inauguratul aeroport din Brașov vor opera zboruri charter de vară, urmând ca Wizz Air să înceapă activitatea în august.

Alte articole: Sorin Grindeanu, anunțul mult așteptat de mii de pasageri: ”Aeroportul Brașov va opera curse internaționale”