- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adrian Câciu a dat raportul proiectelor europene! Fondurile alocate sunt rambursate într-un procent de 85%!

17 Nov, 12:56 • Oprea Alina
Ministrul Invstițiilor și Proiectelor Europene a dat raportul actual al fondurilor alocate care au fost rambursate, iar acesta a declarat că acestea sunt rambursate în pocent de 85%, țintid spre 98%!
Adrian Câciu a dat raportul proiectelor europene! Fondurile alocate sunt rambursate într-un procent de 85%!

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut un anunț în decursul ședinței de joi a Guvernului conform căreia acesta a precizat anumite informații despre absorbția fondurilor europene. Astfel, acesta a adăugat că, la acets moment, „România are rambursate 85% din fondurile alocate.”

„La momentul când discutăm, la Comisia Europeană sunt spre decontare 2 miliarde euro, ce ar însemna echivalentul a 92% absorbţie, cu ceea ce ne-am propus, la nivelul lunii noiembrie, să depunem către Comisia Europeană – 1,4 miliarde euro, dar ele se vor deconta anul viitor. Undeva după trimestrul IV, gradul de absorbţie pe care îl ţintim este de 98%.”, a declarat Ministrul Investițiilor, potrivit celor furnizate de știripesurse.

Ai putea fi interesat și de: Marcel Ciolacu, despre fondurile pentru majorarea pensiilor: „Există bani și legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor pensiile vor crește de două ori”

Adrian Câciu, despre rambursarea fondurilor alocate ale proiectelor europene

„Din perspectiva absorbţiei de fonduri europene, am făcut şi o serie de informari la nivelul Guvernului. La acest moment, România are rambursate 85% din fondurile alocate. La momentul când discutăm, la Comisia Europeană sunt spre decontare 2 miliarde euro, ce ar însemna echivalentul a 92% absorbţie, cu ceea ce ne-am propus, la nivelul lunii noiembrie, să depunem către Comisia Europeană – 1,4 miliarde euro, dar ele se vor deconta anul viitor. Undeva după trimestrul IV, gradul de absorbţie pe care îl ţintim este de 98%”, a comunicat Adrian Câciu, la finalul şedinţei de joi a Executivului, conform sursei citateâ

Adrian Câciu despre proiectele europene
Adrian Câciu despre proiectele europene

„Spre deosebire de exerciţiul financiar anterior care, la momentul încheierii finanţării 2015 s-a încheiat cu rata absorbţiei de 52%, iar în momentul închiderii programelor 2007-2013 care au încheiat cu un grad de absorbţie de 92%.”, a adăugat Câciu, ptrivit celor citate.

În prezent, în contextul noului cadru financiar multianual 2021 – 2027, sunt lansate apeluri de este 16 milioane de euro și sunt în proces de pregătire alte apeluri în valoare de 9 miliarde de euro, informații ce au fost adăugate de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„De asemenea, sunt o serie de elemente care ne ajută din perspectiva finanţării noului cadru financiar multianual 2021-2027. Amintesc că, la acest moment, sunt apeluri lansate de peste 16 miliarde euro şi avem în pregătire apeluri de încă 9 miliarde euro, astfel încât la final de an foarte mulţi beneficiari să poată să depună proiecte pe noul cadru financiar multianual.”, a concluzionat Adrian Câciu, potrivit sursei citate anterior.

Ai putea fi interesat și de: Pensia obligatorie. Creșteri de 32,1% în activele fondurilor de pensii private obligatorii!