- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor, a anunțat că scăderea inflației la 9,4% este efectul măsurilor guvernamentale

12 Aug, 10:41 • Constantin Cristina
Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Adrian Câciu a anunțat pe Facebook că scăderea inflației este datorată măsurilor luate de Guvern. Iată declarațiile oficialului.
Adrian Câciu, ministrul Investițiilor, a anunțat că scăderea inflației la 9,4% este efectul măsurilor guvernamentale

Ministrul Adrian Câciu a scris pe pagina sa de Facebook că datorită măsurilor guvernamentale românii beneficiază de o inflație mai mică încă din luna iulie, care a ajuns la o cifră, mai precis 9,4%, a transmis gandul.ro.

Citește și: Angajații Ministerului Finanțelor amenință cu demisia! Măsurile propuse de Guvernul Ciolacu au declanșat revolta bugetarilor. „Sunt probleme nerezolvate de ani de zile”

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor, a anunțat că scăderea inflației la 9,4% este efectul măsurilor guvernamentale

Așadar, după spusele oficialului, inflația a scăzut încă din luna iulie, ca rezultat al măsurilor luate de Guvernul Ciolacu.

„Inflație de o singură cifră încă de la luna iulie! 9,4% inflația la luna iulie cu un efect de baza neutru ceea ce înseamnă că reducerea inflației are context și trend structural. Am promis să reducem inflația generată de lichiditatea în exces acordată în pandemie(inflația monetaristă) care a triplat inflația de bază, dar si inflația creată de explozia prețurilor la energie și inflația importata(care a dublat inflația de baza). Iată că măsurile guvernamentale au efect, iar acest efect este unul pozitiv pentru oameni și economie”, susține ministrul Câciu.

Adrian Câciu
Adrian Câciu

Mai mult, oficialul susține că cei care critică măsurile luate de Guvern sunt niște ipocriți.

„Deși sunt mulți ipocriți care critică măsurile luate de Guvern, nu ne vom opri!Vom continua să luăm măsuri pentru recuperarea erodării puterii de cumpărare a cetățenilor și a competitivității economiei românești. Pentru că guvernarea este pentru oameni și economie și despre oameni și economie”, transmite ministrul Adrian Câciu.

Mai mult, măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu au stârnit revolta angajaților Ministerului Finanțelor. Executivul a pregătit o Ordonanță de Urgență pentru „disciplina economico-financiară” care reduce organigramele instituțiilor și taie anumite beneficii legate de salarizarea bugetarilor, însă măsurile sunt pe cale să genereze o situație explozivă în administrație.

Alte articole: Guvernul s-a răzgândit în privința unor măsuri fiscale: Impozite mai mari pentru casele de lux și pentru mașinile scumpe