Știri interne

Adrian Năstase își recuperează pensia specială. Fostul premier a câștigat în instanță la Tribunalul București.

06 Oct, 21:54 • Cornel Ghimeșan
Fostul premier Adrian Năstase își va recupera pensia specială după ce a câștigat cu Tribunalul București. Parlamentul este obligat să plătească retrospectiv pensiile „sărite”.
Adrian Năstase își recuperează pensia specială. Fostul premier a câștigat în instanță la Tribunalul București.

Adrian Năstase, fostul premier. a câștigat la Tribunaș București recuperarea pensiei speciale, pe care o pierduse, anul trecut, în urma adoptării unei legi în Parlament.În februarie 2021, plenul Parlamentului a abrogat pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor, însă pe 5 mai 2022 Curtea Constituţională a decis că legea este neconstituţională. Alături de sute de foşti deputaţi şi senatori, el a pierdut anul trecut acest drept, motiv pentru care a dat în judecată Secretariatul General al Camerei Deputaţilor

Alte articole: Nicușor Dan alocă fonduri pentru modernizarea sistemului de termoficare. Cinci constructori români vor moderniza 210 de kilometri de conducte din termoficarea Capitalei

„Respinge ca nefondată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Secretariatul General al Camerei Deputaţilor invocată prin întâmpinare. Admite în parte acţiunea. Anulează Ordinul nr. 700/08.03.2021 şi dispune repunerea în plată a indemnizaţiei pentru limita de vârstă pentru perioada 27.02.2021 – 9.06.2022. Respinge ca rămasă fără obiect cererea privind repunerea în plată a indemnizaţiei pentru perioada ulterioară datei de 10.06.2022. Obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei 1.190 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentate de onorariu de avocat. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare cererea de apel depunându-se la Tribunalul Bucureşti Secţia a VIII-a. Pronunţată astăzi 06.10.2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în decizia tribunalului.

Năstase își va lua pensia și retrospectiv

Adrian Năstase își recperează pensia specială. Fostul premier a câștigat în instanță la Tribunalul București.
Adrian Năstase își recperează pensia specială. Fostul premier a câștigat în instanță la Tribunalul București.

Tribunalul Bucureşti a fost nevoit să-i dea câştig de cauză lui Adrian Năstase, după ce Curtea Constituţională a stabilit, pe 5 mai, că legea de abrogare a pensiilor parlamentarilor este neconstituţională. Efectele hotărârii CCR se aplică de la data de 10 iunie, când a fost publicată motivarea în Monitorul Oficial. Parlamentul trebuie să îi plătească lui Năstase pensia specială și pentru perioada februarie 2021-iunie 2022., informează Agerpres.

Adrian Năstase nu este singurul fost parlamentar care îşi recapătă pensia specială. Şi alte nume importante au obţinut o decizie favorabilă la Tribunalul Bucureşti: Călin Popescu-Tăriceanu, Silviu Prigoană, Dan Radu Ruşanu, Ilie Sârbu, Eugen Nicolăescu, Vasile Blaga, Octav Cozmâncă, Nicolae Văcăroiu, Norica Nicolai, Dan Mircea Popescu, Irina Loghin, Mădălin Voicu, Victor Boştinaru, Corneliu Ciontu, Radu F. Alexandru, Mihai Mălaimare, Şerban Mihăilescu, Tudor Mohora, Ristea Priboi.

Citește și: Consilierul lui Zelenski acuză Rusia de tortură, răpiri, distrugerea infrastructurii, organizarea de foamete. „Rusia arată tot mai mult modul genocidal al războiului pe care-l poartă în Ucraina”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult