- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România se pregătește de cea mai mare investiție din ultimii ani! Un important producător de materiale alocă 200 milioane de euro pentru deschiderea unor noi fabrici

29 Mar, 09:31 • Lupu Alexandra
Un important producător de materiale de construcție face o mișcare importantă! Potrivit primelor informații, se vor deschide noi fabrici în România.
România se pregătește de cea mai mare investiție din ultimii ani! Un important producător de materiale alocă 200 milioane de euro pentru deschiderea unor noi fabrici

Producătorul german de materiale izolante Knauf Insulation a confirmat că urmează să facă o investiție record în România. Concret, societatea alocă 35.5 milioane de euro pentru extinderea capacității de producție, și la fel de bine, peste 200 mil. euro pentru deschiderea unor noi fabrici, relatează profit.ro.

Pasul măreț al unui important producător de materiale

Knauf Insulation face o mișcare importantă. Primele informații arată că producătorul german de materiale izolante are de gând să deschidă două fabrici în România, mai exact, în Mureș și Cluj.

Această investiție va fi cea mai mare realizată în ultimii 5 ani din domeniul materialelor de construcție. Totodată, societatea a confirmat că dispune de un buget de 35.5 milioane de euro pentru extinderea capacității de producție de vată minerală de sticlă în Mureș.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cel mai mare producător de ouă din România a dat lovitura. Toneli Holding primește 40 de milioane de euro de la CEC Bank

Pentru aceste investiții, Knauf a cerut ajutor de la stat. Așadar, infuzia a fost realizată prin majorare de capital de la 174.1 milioane lei, la 281.8. Din bugetul total, 135 milioane de euro se vor duce la Târnăveni, județul Mureș.

Unitatea va asigura o producție anuală de peste 75.000 tone de vată minerală, atât pentru a deservi necesarului intern, cât și celui identificat pe piețele din Europa Centrală și de Est. Fabrica urmează să fie deschisă în 2024 și va fi cea mai modernă unitate deținută de producătorul german de materiale de construcție.

Un important producător face investiții uriașe în România
Un important producător face investiții uriașe în România

76 milioane de euro vor ajunge la fabrica de plăci din gips-carton și profile metalice în județul Cluj, Huedin. Producția urmează să înceapă la jumătatea anului 2024, așa cum arată ultimele informații.

Societatea va prelucra materia primă și va avea o capacitate de 30 milioane m2. Producția va avea la bază atât gama de plăci din gips-carton standard, cât și cea specială, rezistentă la umiditate, dotată cu protecție la foc și izolare fonică superioară.

Piețele pe care activează cele două companii depășesc în România suma de 250 mil. euro. Viitoarea unitate de producție va aduce un venit de aproximativ 50 – 60 milioane de euro pentru producătorul german. Knauf Insulation a avut afaceri de 19 mil. euro în 2019 în România, și la fel de bine, Knauf Gips a înregistrat valoarea de 200 mil. lei, echivalentul a 40.6 mil. euro.

Citește și despre următorul subiect: Danone face afaceri cu concurența străină. Cel mai mare producător mondial de alimente cumpără ingrediente și materiale din Asia