- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Agricultorii se revoltă! Asociația Forța Fermierilor cere demisia lui Petre Daea, prin construcția unui Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar

10 Apr, 13:18 • Lupu Alexandra
Asociația Forța Fermierilor (AFF) ia atitudine în fața situației agricultorilor. Reprezentanții cer semnarea unui Pact Național și demisia lui Petre Daea.
Agricultorii se revoltă! Asociația Forța Fermierilor cere demisia lui Petre Daea, prin construcția unui Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar

Asociația Forța Fermierilor (AFF) trece la amenințări serioase! Reprezentanții propun construcția unui Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar, iar dacă acesta este semnat, AFF propune demisia în alb a lui Petre Daea, relatează antena3.ro.

Fermierii cer demisia lui Petre Daea

Membrii AFF anunță că sunt întrunite toate criteriile pentru ca liderii partidelor politice din România, alături de reprezentanții mediului asociativ agroalimentar, să stabilească o întâlnire pentru construcția unui Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar. Concret, asociația propune ca acest document să aibă în vedere asumarea unor măsuri clare, atât la nivel național, cât și la nivel european, din punct de vedere administrativ, legislativ și executiv.

AFF solicită termene de implementare pentru aceste măsuri, dar mai ales, să fie asumate politic și consensual, indiferent de numele ministrului sau miniștrilor care vor fi desemnați până la alegerile parlamentare din 2024. Mai mult decât atât, membrii asociației precizează că semnarea acestui pact înseamnă, automat, demisia lui Petre Daea. Reprezentanții vor ca decizia să fie definitivă în cazul în care una dintre măsuri nu este implementată la termen sau conform înțelegerilor.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Oficial! Fermierii anunță solicitările la care au pretenția pentru a opri protestele. Una dintre cerințe este acordarea urgentă de despăgubiri

Vlad Macovei precizează că membrii AFF cred cu tărie că a venit momentul construirii unui astfel de pact. Asociația propune un set de măsuri care acoperă următoarele 16 – 18 luni, atât pentru sectorul vegetal, cât și pentru horticultură, zona de procesare și industrie alimentară sau zootehnie.

Fermieri
Fermieri

Președintele AFF a menționat că se vor trimite scrisori oficiale către toți reprezentanții de partide și de asociații ale fermierilor, în regim de urgență. Asociația îi invită pe responsabili să se alăture procesului de negociere pentru construcția unui Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar.

„Am văzut în cazul Poloniei că atunci când există o asumare politică 100% pentru rezolvarea problemelor fermierilor, se găsesc soluții, bilaterale sau la nivel european, fără ca sprijinul total pentru Ucraina, în contextul războiului cu Rusia, să fie afectat în vreun fel. De aceea, membrii AFF cred că a venit moment pentru un asemenea Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar.

Asociația Forța Fermierilor va propune câte un set de măsuri pentru următoarele 16-18 luni astfel, pentru sectorul vegetal – cultură mare, horticultură, zootehnie cât și pentru zona de procesare și industrie alimentară.

Vom trimite, în regim de urgență, scrisori oficiale către toți președinții de partide și către toți președinții de asociații ale fermierilor, inclusiv către Alianța pentru Agricultură și Cooperare prin care îi invităm să demarăm, împreună, acest proces de negociere al unui Pact Național pentru Sectorul Agroalimentar”, a spus Vlad Macovei, președintele AFF.

Citește și: Fermierii protestează în toată țara. Agricultorii au anunțat zonele care vor fi blocate de manifestații