- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ai planuri pentru următoarele 4 săptămâni? Iată cum va fi vremea până pe 15 aprilie

16 Mar, 08:01 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo. Vremea se schimbă în mare parte a țării.
Ai planuri pentru următoarele 4 săptămâni? Iată cum va fi vremea până pe 15 aprilie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat noile estimări cu privire la aerului și cantitățile de precipitații pentru următoarele patru săptămâni. Iată cum va fi vremea în România.

Vremea în țară

Pentru săptămâna 18-25 martie, meteorologii estimează că mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile estice, sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 25 martie-1 aprilie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru aceast interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice, în timp ce regimul pluviometric va fi în general unul apropiat de normalul perioadei, cu un ușor deficit la munte și în nord-estul țării.

vreme
vreme

Și în săptămâna 1-8 aprilie, temperatura medie a aerului va avea, conform estimărilor meteorologilor, valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 8-15 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Ai mai putea citi: Ministerul Muncii a publicat oficial normele de aplicare pentru Legea Pensiilor. Iată documentul

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult