- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alarmant: 20% dintre elevii de clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat, la sesiunea de vară

26 Jun, 11:55 • Stefan Simion
Se perpetuează o situație îngrijorătoare, după ce, și în acest an, 20% dintre elevii de clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Procentul se menține unul ridicat, și în acest an, iar ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că va ancheta cauzele care au condus la această situație.
Alarmant: 20% dintre elevii de clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat, la sesiunea de vară

Procentul elevilor de clasa a XII-a care nu s-au înscris în această sesiune de Bacalaureat este unul mare, 20%, ceea ce a condus la o reacție din partea ministrului Educației, Ligia Deca. Chiar dacă nu este vorba despre o creștere a acestui procent, faptul că se menține la cote ridicate este unul alarmant, pentru mai marii Educației din România. Una dintre cauze, în opinia Ligiei Deca, o reprezintă faptul că unii dintre elevi optează pentru certificarea profesională, și nu pentru Bacalaureat.

”De exemplu, la liceele tehnologice avem posibilitatea de examen de Bacalureat, de examene de certificare profesională sau şi una şi alta, sunt copii care optează doar pentru certificarea profesională şi pentru intrarea ulterior în piaţa muncii. Dar trebuie să investigăm exact cauzele şi să reducem numărul celor care nu se prezintă la examenul de Bacalaureat, dacă nu au motive obiective”, a declarat Ligia Deca

Citește și  Noi ajutoare financiare pentru familiile cu copii. Gabriela Firea: Autismul poate să apară în orice …

În afara aspectului referitor la numărul elevilor care s-au înscris pentru această sesiune de Bacalaureat, foarte important este procentul de promovabilitate. Iar despre faptul că există, în continuare, licee care au un procent scăzut, din acest punct de vedere, ministrul Educației a anunțat o analiză detaliată, astfel încât, la nevoie, să poată fi implementate proiecte care să ajute la majorarea acestui procent.

”Vom analiza situaţia acestor licee şi vom vedea care sunt intervenţiile necesare. Aşa cum am avut proiectul Rose care s-a uitat la legătura aceasta între liceu şi învăţământul superior, vom încerca să analizăm care sunt cauzele şi să intervenim prin programele naţionale pe care le avem. Dacă sunt cauze sociale, trebuie să intervenm cu măsuri de suport social, dacă sunt cauze care ţin de nevoie suplimentară, învăţământ remedial, ne vom axa pe acestea. Este clar că trebuie să avem intervenţii mult mai individualizate, în funcţie de nevoile fiecărui copil”, a mai declarat Ligia Deca, conform RomâniaTV.

Citește și  Cele mai mari perle din toate timpurile spuse de elevi la Bac Limba Română. „Eu îl iubesc pe Radu …

În sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat s-au înscris 130.000 de elevi, iar probele scrise au debutat luni, 26 iunie. În data de 3 iulie vor fi afișate rezultatele, iar cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din acest an se va organiza în perioada 7-29 august.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult