- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi ajutoare financiare pentru familiile cu copii. Gabriela Firea: Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație

26 Jun, 11:16 • Andrei Alina
Guvernul pregătește noi ajutoare financiare pentru familiile cu copii. De această dată sunt vizați părinții copiilor diagnosticați cu autism. Gabriela Firea a anunțat că lucrează la un proiect în acest sens.
Noi ajutoare financiare pentru familiile cu copii. Gabriela Firea: Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație

Gabriela Firea anunță sprijin financiar pentru părinții copiilor cu autism.

”Un copil cu tulburare de spectru autist este special. Lumea lui este altfel. O știu foarte bine părinții care îi cresc cu multă grijă și iubire. Statisticile neoficiale spun că în România 1 din 51 de copii este diagnosticat cu o astfel de afecțiune. Părinții lor se luptă să îi îi învețe să fie independenți, să se integreze în societate, să nu se simtă singuri și să nu fie victimele care nu îi înțeleg. Părinții copiilor cu autism au nevoie de sprijin nu doar financiar, ci și moral”, a scris Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Soţia lui Christian Sabbagh, mărturii emoţionante despre afecţiunea de care suferă fiul lor cel mic: „Autismul nu este o boală sau o epidemie”

 

Gabriela Firea: Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație

Ministrul Familiei a anunțat că a avut o întâlnire de lucru cu Daniela Bololoi, președinta Asociației Help Autism, Mariana Sîrbu, director advocacy al Asociației Help Autism, și Roxana Popa, directorul general al Asociației Blue Life, în urma căreia s-a hotărât să lucreze la un proiect prin care să sprijine părinții să lupte pentru recuperarea copiilor cu autism.

Citește și: Noi ajutoare financiare în Guvernul Ciolacu. Cum poți obține vouchere pentru carburanți, alimente, sport sau studii

”Diagnosticarea precoce și intervenția timpurie intensivă ajută până la 47% dintre copiii cu autism să poată trăi o viață independentă. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp.

La finalul anului 2021, erau înregistrați aproape 15.000 de copii cu autism, care aveau certificate de încadrare în grad de handicap.
Nu trebuie să uităm că autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație”, a conchis Gabriela Firea.

Citește și: Un nou sprijin financiar pentru români! Statul oferă 100.000 de euro timp de 3 ani. Ce condiții trebuie îndeplinite