- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Albalact face istorie în industria laptelui! Lovește piața din România și devine primul miliardar de profil

19 Jul, 09:43 • Constantin Cristina
Albalact, parte a grupului francez Lactalis, a devenit primul miliardar din industria laptelui din România. Este lider în topul celor mai vândute branduri de lapte în retail.
Albalact face istorie în industria laptelui! Lovește piața din România și devine primul miliardar de profil

Albalact este în drum spre miliard! Lovește piața din România și devine liderul consacrat al industriei de profil, a informat zf.ro.

În 2022, a avut o cifră de afaceri de 1,08 miliarde de lei, ieșind în evidență prin bifarea pragului de un miliard de lei pentru prima dată.

Citește și: Pericol major pentru consumatorii de lactate! Nu consumați de la aceste 3 firme celebre!

Albalact face istorie în industria laptelui! Lovește piața din România și devine primul miliardar de profil

De asemenea, tot anul trecut, compania a înregistrat creștere a veniturilor de 27%, având în vedere o rată cu inflație de 16,4% și o creștere a prețului laptelui de peste 30%, potrivit Institutul Naţional de Statistică (INS).

Albalact
Albalact

Producătorul de lactate a avut un salt uriaș în 2022. Acesta a făcut 33,7 milioane de lei, urcând de la 25,3 milioane de lei cu 33%. Acest lucru a venit cu beneficii pentru Albalact, devenind nu doar liderul incontestabil pe piața laptelui, dar l-a și propulsat în rândul miliardarilor din industria alimentară.

Albalact, în drumul spre miliard, a avut un „aliat de nădejde“ şi anume brandul său Zuzu, care este lider în topul celor mai vândute branduri de lapte în retail, cu o cotă de piaţă de 19,6% în 2022, conform companiei de cercetare şi analiză de piață Euromonitor International.

Producătorul Albalact a bifat o creștere de peste 8% în 2019, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice. Cifra de afaceri a ajuns la aproape 673 de milioane de lei, iar profitul net s-a ridicat la 20,5 milioane lei.

„Evoluția Albalact în 2019 este cea prognozată și așteptată, compania a înregistrat un ritm de creștere foarte bun, în condițiile în care Albalact se află de cinci ani în poziția de lider al industriei lactatelor, dar și în contextul unei piețe care mai degrabă a stagnat. Creșterea a fost susținută de diversificarea portofoliului – un pilon important pe care se bazează strategia de dezvoltare a Albalact de mai mulți ani”, a declarat Giampaolo Manzonetto, Director General Grup Lactalis România pentru Progresiv.

Alte articole: Controale masive, în urma prețurilor umflate pe înțelegeri secrete de companii. Produsele vizate au fost zahăr, unt și ulei