- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă alimentară în toate supermarketurile din România! Un desert periculos a fost retras astăzi de pe rafturi

05 May, 23:04 • Bocioacă Bianca
Un desert periculos a fost retras de pe rafturile marilor magazine din țară. Cei care l-au cumpărat trebuie să îl returneze sau să îl arunce.
Alertă alimentară în toate supermarketurile din România! Un desert periculos a fost retras astăzi de pe rafturi

Alertă alimentară în marile magazine. Un desert de spumă de ciocolată a fost retras de la comercialzarea în România, pentru protecția consumatorilor. Producătorul a luat această decizie deoarece din cauza unor erori tehnice de producție a fost introdusă o proteină din lapte care nu era destinată produsului finit. Așadar, persoanele care sunt alergice la proteineel din lapte pot avea parte de diferite probleme.

Compania Alois Müller GmbH & Co.KG a rechemat produsul 4025500275211 – Müller Vegan Mousse Desert de spumă de ciocolată pe bază de crema de nuci de cocos (2 x 70 g) ca măsură de precauție pentru protecția consumatorilor, potrivit Autorității Naționale Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Citește și: Schimbări majore începând cu 1 mai. ANSVSA interzice complet o categorie de animale

Desert periculos în magazine

ANSVSA a transmis că desertul nu este bun pentru persoanele care suferă de posibile alergii. Desertul poate fi consmuat numai de persoanele care nu suferă de alergie la proteina din lapte.

„Motivul retragerii: din cauza unei erori tehnice de producție, a fost introdusă o proteină din lapte care nu era destinată produsului finit. Acest lucru poate duce la posibile reacții alergice la persoanele care suferă de o alergie la proteinele din lapte. Pentru persoanele care nu suferă de alergie la proteina din lapte, mousse-ul este potrivit pentru consum fără restricții”, a transmis ANSVSA, potrivit Mediafax.

Citește și: Nu consumați aceste chipsuri! ANSVSA anunță retragerea unui sortiment deoarece conțin substanțe provocatoare de cancer

Persoanele care au cumpărat produsul și care suferă de anumite alergii sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Clienți din magazinele Auchan, Cora, Kaufland, Carrefour, de unde l-au cumpărat, iar banii le vor fi returnați. Nu este necesară prezentarea bonului.