- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă alimentară! Lidl restricționează vânzarea de roșii, ardei și castraveți

27 Feb, 18:21 • Bumbeneci Diana
Din cauza lipsei produselor proaspete, Lidl restricționează vânzarea de roșii, ardei și castraveți. Iată în ce țară se ia această decizie.
Alertă alimentară! Lidl restricționează vânzarea de roșii, ardei și castraveți

Lidl este la ora actuală ultimul lanţ de supermarketuri din Marea Britanie care limitează numărul de fructe şi legume care pot fi achiziţionate de clienţi. A fost luată această decizie radicală, din cauza lipsei de produse proaspete, transmite BBC, citat de Agerpres.

Lidl restricționează vânzarea de roșii, ardei și castraveți

Compania a anunțat azi că a introdus o limită de trei roşii, ardei şi castraveţi care pot fi achiziţionate de fiecare client, din cauza „recentei creşteri a cererii”. Decizia conducerii Lidl este identică măsurilor introduse de rivalii Tesco, Aldi, Asda şi Morrisons, după ce unii consumatori s-au găsit în faţa rafturilor goale.

Supermarketurile din Marea Britanie se confruntă cu probleme după ce fenomenele meteo extreme au distrus recoltele de legume peste hotare.

Ai mai putea citi și: Ce conține, de fapt, pâinea din Lidl, Auchan, Kaufland, Carrefour sau alte supermarketuri. Avertisment pentru populație

Lidl
Lidl

Un purtător de cuvânt de la Lidl a declarat pentru BBC că „fenomenele meteo extreme din Spania şi Maroc” au afectat cantităţile disponibile de produse necesare la salată.

„Chiar dacă avem o disponibilitate bună în cazul majorităţii magazinelor noastre, din cauza unei creşteri recente a cererii am luat decizia de a limita, temporar, achiziţiile de roşii, ardei şi castraveţi la trei articole pentru o singură persoană. Aceasta ne va ajuta să asigurăm că toţi clienţii noştri au acces la produsele de care au nevoie”, a informat Lidl.

În acest context, Ministrul britanic al Agriculturii, Mark Spencer, va avea o întrunire cu şefii lanţurilor de supermarketuri. Obiectivul său este acela de a „afla de la aceştia ce fac pentru a reumple rafturile şi cum intenţionează să evite repetarea situaţiei actuale”, se precizează într-un comunicat de presă.

Specialiștii din domeniul agronomiei, importatorii şi retailerii intervievaţi de BBC spun că situaţia este mai complicată în condiţiile în care Marea Britanie se confruntă cu anumite probleme specifice. De exemplu, Marea Britanie are o producţie internă mai mică de legume în timp ce în paralel lanţurile de aprovizionare cu produse proaspete sunt mai complicate, mai anunță sursa citată.

Citește tot pe acest subiect: Alertă alimentară! ANPC a închis zeci de magazine Lidl! Iată lista neregulilor găsite

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult