- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă alimentară națională! Carne de pui contaminată cu Salmonella. ANSVSA publică lista magazinelor

05 Dec, 17:36 • Bumbeneci Diana
Pui cu Salmonella la vânzare în mai multe orașe din țară! ANSVSA dă alerta în rândul cumpărătorilor și publică lista magazinelor.
Alertă alimentară națională! Carne de pui contaminată cu Salmonella. ANSVSA publică lista magazinelor

Alertă alimentară emisă de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). S-au descoperit produse neconforme scoase la vânzare.

Carne de pui contaminată cu Salmonella

Mai exact, inspectorii au retras din mai multe magazine din țară un lot de sferturi posterioare de pui congelate.

ANSVSA publică lista magazinelor care vând pui cu Salmonella

Conform inspectorilor ANSVSA, carnea de pui retrasă este contaminată cu Salmonella enteritidis. Producătorul acestui lot este firma Cedrob S.A.

Inspectorii Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă clienților care au cumpărat acest produs să nu îl consume și să-l aducă numaidecât în magazinul de unde l-au cumpărat, pe baza bonului fiscal.

„Bacteria Salmonella enteritidis poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale.

Pe de altă parte, la începutul lui noiembrie, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a anunţat că un focar de Salmonella asociat cu carnea de pui afectează 16 ţări din lume”, anunță ANSVSA.

ECDC a explicat, în acest context, că au fost raportate 335 de cazuri confirmate în 15 ţări europene, precum şi în Statele Unite.

În Germania au fost în total 18 cazuri în acest an, potrivit evaluării făcute de ECDC. Un total de nouă persoane din trei ţări au necesitat îngrijiri medicale în unităţi medicale, iar o persoană din Austria a murit în urma contractării bacteriei.

Alertă alimentară: Carne de pui contaminată cu salmonella
Alertă alimentară: Carne de pui contaminată cu salmonella

La ora actuală, carnea de pui este considerată sursa probabilă a focarului, care include trei tipuri diferite de Salmonella enteritidis ST11, a scris agenţia cu sediul la Stockholm într-o evaluare comună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).

Bacterii destul de asemănătoare cu cele care au provocat focarul au fost descoperite în eşantioane de carne de pui şi în kebab de pui, au declarat cele două agenţii europene.

„Eşantioanele au condus către şapte producători din Polonia şi unul din Austria. Totuși, în unităţile lor de producţie nu au fost descoperite dovezi microbiologice ale contaminării, după cum au precizat agenţiile”, a completat ANSVSA.

Citește și: Lucrezi remote și primești salariu 1400 de euro net și beneficii extrasalariale. Jobul care a cucerit românii luna aceasta

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult