- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă alimentară pentru consumatorii de Grapefruit roșu. Ce a descoperit ANSVSA

21 Dec, 09:01 • Bumbeneci Diana
ANSVSA a continuat verificările în magazinele din România. În urma ultimelor controale a fost descoperit un lot de grapefruit extrem de periculos pentru sănătatea umană.
Alertă alimentară pentru consumatorii de Grapefruit roșu. Ce a descoperit ANSVSA

Un lot de grapefruit roşu provenit din Turcia, la care s-au constatat depăşiri ale valorilor admise pentru reziduuri de pesticide, a fost retras de la comercializare. Fructele au fost retrase de la raft din mai multe magazine Carrefour şi Microfruits, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Lot de grapefruit plin de pesticide

Persoanele care au cumpărat fructe din acest lot sunt sfătuite să nu le consume. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, marţi, că SC Microfruits SA a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a unui lot de grapefruit roşu, provenit din Turcia, din cauza depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos Metil).

Citește și: Amenzi de 956.000 lei oferite de ANSVSA la depozitele de legume, fructe și cereale din București și din țară

grapefruit
grapefruit

Este vorba despre produsele din Lotul 318, care au fost comercializate în perioada 16 noiembrie – 9 decembrie. Persoanele care au cumpărat produse din acest lot sunt sfătuite să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la Serviciul clienţi din magazinul de unde le-au achiziţionat, urmând a primit contravaloarea, în baza bonului fiscal.

Cea mai mare problemă este că, în cazul fructelor, cei mai mulți români le consumă proaspete, la scurt timp după cumpărare, motiv pentru care acum sigur nu mai au ce înapoia la magazin. Produse din acest lot au fost comercializate în mai multe magazine Carrefour şi Microfruits.

Ai mai putea citi și: Fonduri europene pentru românii care vor să își achiziționeze utilaje. Se poate obține finanțare de 300.000 EURO/fermă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult