- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă alimentară. Porumb contaminat cu o substanță deosebit de periculoasă

30 Jul, 09:01 • Bumbeneci Diana
S-a dat alerta în sectorul alimentar de la nivel internațional. A fost identificat un soi de porumb contaminat cu o substanță extrem de periculoasă pentru organism.
Alertă alimentară. Porumb contaminat cu o substanță deosebit de periculoasă

Porumb contaminat, scos la vânzare. Marfa provenea chiar din România.

Unde a fost găsit sortimentul de porumb contaminat

Specialiștii din sănătate publică din Olanda au notificat sistemul rapid de alertă pentru alimente și furaje despre faptul că au identificat un lot de porumb furajer contaminat cu o substanță din categoria micotoxinelor, care ar fi cancerigene, marfa provenind de la o fermă din județul Arad.

Autoritățile din Olanda nu au precizat numele fermei de la care a fost achiziționat furajul și nici cantitatea cumpărată. Cu toate acestea însă, s-a confirmat oficial faptul că este deschisă o anchetă pentru a se afla cine se face vinovat de contaminarea porumbului.

Ai mai putea citi și: Meteo 29 – 31 iulie. ANM anunță unde se răcește semnificativ vremea și unde va fi caniculă

Corn groats and dry seeds, corncobs on wooden rustic table. Selective focus

Conform primelor informații, proba a fost prelevată în data de 31 mai, la solicitarea firmei din România, iar datele au fost făcute publice acum. Conform autorităților din Olanda, nivelul de contaminare al porumbului furajer este unul grav, 0,200 mg/kg. Porumbul furajer nu a ajuns pe piața din Olanda.

Un incident asemănător a fost înregistrat și în anul 2013, atunci când la mai multe ferme de porci, a ajuns porumb furajer contaminat, atât din România, cât și din țara învecinată, Serbia.

Ai mai putea citi și: Gaze mai scumpe pentru români! Anunțul momentului făcut de OMV Petrom

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult