- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ALERTĂ! Binance își suspendă tranzacțiile! Cine îi ajută, de fapt, pe clienți să scape de protocoale?

25 Mar, 12:15 • Constantin Cristina
Binance, cel mai mare schimb crypto din lume, și-a suspendat tranzacțiile, însă clienții sunt ajutați să ocolească protocoalele de angajații „îngeri”.
ALERTĂ! Binance își suspendă tranzacțiile! Cine îi ajută, de fapt, pe clienți să scape de protocoale?

Binance, bursa de criptomonede, s-a confruntat cu o perioadă grea, drept urmare își încheie socotelile, suspendându-și tranzacționarea spor pe platformă, după ce a depus eforturi enorme de a fi lider de piață, potrivit cointelegraph.com.

Citește și: Ce se întâmplă cu Bitcoin și restul pieței crypto. Șeful Binance a dat verdictul

„Suntem conștienți de o problemă care afectează tranzacționarea spot pe Binance. Toate tranzacțiile spot sunt momentan suspendate temporar, deoarece lucrăm pentru a rezolva acestă problemă cât mai curând posibil”, a scris Binance.

Cangpeng „CZ” Zhao, CEO-ul Binance, a anunțat pe Twitter ca raportul analizei inițiale a indicat erori în ceea ce privește motorul de potrivire. Acesta a mai spus că a observat această eroare într-un ordin de trailing stop.

„Depunerile și retragerile sunt întrerupte ca o procedură de operare standard. Fondurile sunt #SAFU”, a scris CZ.

Binance își suspendă tranzacțiiile
Binance își suspendă tranzacțiiile

Clienții din China ar fi fost ajutați să treacă peste această perioadă dificilă și să submineze controlul Know Your Customer Controls (KYC) al schimbului, datorită angajaților și voluntarilor de la Binance, se arată într-o investigație CNBC.

Dovezile sunt camerele de chat oficiale ale Binance, în care au fost înregistrați peste 220.000 de utilizatori. Pe această cale, utilizatorii au putut avea acces la mesajele cu tehnici, astfel putând ocoli protocoalele KYC, rezidența și verificarea schimbului. Mesajele erau redirecționate de către angajați ai Binance sau voluntari instruiți care se numeau „Îngeri”, a precizat sursa citată.

Metodele prin care utilizatorii au fraudat sistemul au inclus falsificarea documentelor bancare, atestarea adreselor false și alte manipulări.

„Am luat măsuri împotriva angajaților care ar fi putut încălca politicile noastre interne, inclusiv solicitând în mod greșit sau făcând recomandări care nu sunt permise sau în conformitate cu standardele noastre.”, a spus un purtător de cuvânt al Binance.

Alte articole: Binance, cea mai mare platformă crypto din lume, se extinde în România. Decizie majoră pentru investitori