- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Crypto

Ce se întâmplă cu Bitcoin și restul pieței crypto. Șeful Binance a dat verdictul

22 Nov, 22:56 • Cornel Ghimeșan
Deși piața crypto sângerează puternic, CEO-ul celei mai mari platforme de tranzaționare din lume, Binance, trage investitorii de mânecă și insistă că „jocul nu s-a terminat", așa cum cred mulți. Bitcoin va reveni în forță, susține chinezul Changpeng Zhao. 
Ce se întâmplă cu Bitcoin și restul pieței crypto. Șeful Binance a dat verdictul

Multimiliardarul chinez Changpeng Zhao susține că mulți oportuniști forțează prin diverse manevre neloiale să mai tragă în jos prețul Bitcoinului. Totuși, aceste ambiții nu vor fi atinse, cea mai populară monedă digitală va rezista, iar comunitatea crypto va deveni din ce în ce mai mare.

Celebrul afacerist a mai amintit că Bitcoin a rezistat tuturor problemelor cu care s-a confruntat de-a lungul timpului, precum prăbușirea exchange-ului Mt. Gox, FTX, interizcerea criptomonedelor în China și multe altele.

Toate provocările au întărit Bitcoin, afirmă chinezul de la Binance, care și-a exprimat optimismul și pe pagina sa de Twitter: „Bitcoin nu este mort. Suntem încă aici”, a notat cunoscutul afacerist.

Punctul de vedere al lui Zhao a fost întărit de Michael Saylor, un alt celebru investitor din crypto, co-fondator al companiei MicroStrategy.

„BTC are potențialul de a face lumea un loc mai deschis și mai libertar datorită invulnerabilității sale la cenzura guvernamentală și a utilizării sale ca un refugiu sigur pentru valoarea monetară”, sunt conviși cei doi giganți din piața crypto, potrivit site-ului de specialitate Crypto.ro.

 

Volatilitatea Bitcoin a determinat o mulțime de falimente personale și suiciduri

 

În prezent, BTC se tranzacționează la aproximativ 16.000 de dolari, ceea ce înseamnă o scădere cu -80% față de noiembrie 2021 și un nivel văzut ultima dată în noiembrie 2020.

Cu toate acestea, aceasta nu ar fi prima catastrofă a activului digital. Evenimente comparabile au avut loc în recesiunile anterioare ale pieței, iar piețele și-au revenit, ulterior. Investitorii care au avut răbdare au câștigat pe termen mediu și lung.

În mod similar, în 2018, BTC a înregistrat o prăbușire bruscă, de la valoarea sa de vârf de aproape 20.000 de dolari la un minim de aproximativ 3.100 de dolari. Încă o dată însă, piața și-a revenit în cele din urmă și chiar și-a depășit maximele anterioare.

Totuși, trebuie amintit că în urma volatilității pieței, pe lângă cei care s-au îmbogățit peste noapte, au existat multe tragedii, cu oameni care au intrat în depresie și chiar s-au sinucis după ce au pierdut totul.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult