- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă cu bombă într-un avion de pe Aeroportul Otopeni. Intervin echipele antitero. Anunțul SRI: „Da, există o amenințare”

17 Jul, 20:08 • Stefan Simion
Este alertă pe Aeroportul Otopeni, după ce s-a anunțat că ar exista o bombă la bordul unui avion. SRI intervine de urgență.
Alertă cu bombă într-un avion de pe Aeroportul Otopeni. Intervin echipele antitero. Anunțul SRI: „Da, există o amenințare”

Alertă cu bombă într-un avion. O aeronavă Airbus 321 al companiei Pegasus Air lines a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni, după o amenințare cu bombă la bord. La fața locului au fost mobilizate forțele de intervenție ale SRI, transmite Antena 3.

Alertă cu bombă pe Otopeni

„Astăzi, luni, 17 iulie, o aeronavă Airbus 321neo, aparținând companiei Pegasus Airlines, care efectua cursa Istanbul – Dusseldorf, a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, la ora 17.54.

În prezent, instituțiile abilitate aplică măsurile specifice pentru astfel de situații. Traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat, se decolează și se aterizează în siguranță”, transmit reprezentanții Aeroportului Otopeni.

Aeroport
Aeroport

Este un avion care trebuia să ajungă de la Istanbul la Dusseldorf, fără să aibă escală în România. În timp ce zbura pe cer, din Turcia s-a aflat că la bordul acelui avion ar exista o bombă.

Conform protocolului, toți pasagerii din aeronavă vor fi dați jos din avion, vor fi controlați de asemenea bagajele lor și la final, geniștii vor intra în avion pentru a face o inspecție amănunțită.

Vezi și: Ultimă oră! Politician ucis în propria locuință

Anunţul Aeroportului Internațional Otopeni

„La data de 17.07.2023, turnul de control al Aeroportului Internațional Otopeni a fost informat de către pilotul unei aeronave, care a decolat din Istanbul, cu destinația Dusseldorf, despre faptul că, la aeroportul Istanbul, o persoană a anunțat că la bordul aeronavei se află un dispozitiv exploziv. A fost aprobată aterizarea de urgență pe AIHC Otopeni, pentru verificarea aeronavei”, anunţă reprezentanții Aeroportului Internațional Otopeni

Anunţul Serviciului Român de Informații (SRI)

Da, exista o amenințare cu privire la o aeronava care a aterizat in siguranță pe aeroportul Otopeni. Echipa pirotehnica a SRI implementează procedurile specifice: pasagerii sunt debarcați, controlați, duși într-o zonă sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor, ca ulterior sa fie controlata dpdv piro şi aeronava”, a anunţat Serviciul Român de Informații.

După mai mult timp, autoritățile au anunțat că traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat, se decolează și se aterizează în siguranță, anunţă reprezentanții Aeroportului Internațional Otopeni.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult