- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de călătorie pentru români. MAE anunță grevă la controlorii de trafic aerian și zboruri întârziate sau anulate

25 May, 10:11 • Bumbeneci Diana
Atenționare de călătorie. Zboruri anulate sau întârziate | Controlorii de trafic aerian din Franța anunță grevă.
Alertă de călătorie pentru români. MAE anunță grevă la controlorii de trafic aerian și zboruri întârziate sau anulate

MAE

lansează o nouă alertă de călătorie. Sindicatul controlorilor de trafic aerian din Franța anunță grevă. 70% din zborurile programate pe aeroportul Orly din Paris vor fi anulate sau întârziate.

Alertă de călătorie în Franța

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că sindicatul controlorilor de trafic aerian UNSA-ICNA din Republica Franceză a lansat un apel la grevă pentru data de 25 mai 2024.

În acest context, mișcarea socială ar putea fi semnificativă și se estimează o reducere cu aproximativ 70% din zborurile programate sâmbată, 25 mai 2024, pe aeroportul Orly din Paris, notează Mediafax.

Românii interesați sunt sfătuiți să se informeze pe lângă companiile aeriene în legătură cu eventuale întârzieri/anulări ale zborurilor și să consulte pagina web a aeroportului Paris Orly https://www.parisaeroport.fr/orly.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

* Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

* Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

* Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

* Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ai putea citi: Alertă de călătorie pentru una dintre cele mai căutate destinații din 2024. Anunțul MAE pentru români

10 locuri de vizitat în Orly

Orly este o comună situată în apropierea Parisului, în regiunea Île-de-France, cunoscută mai ales pentru aeroportul său internațional. Deși nu este la fel de faimoasă ca Parisul, Orly și împrejurimile sale oferă câteva locuri interesante de vizitat. Iată 10 locuri pe care merită să le explorezi în Orly și în apropiere:

  • Parc Georges Méliès – Un parc frumos și liniștit, perfect pentru plimbări relaxante și picnicuri. Este numit după celebrul regizor de filme Georges Méliès.
  • Musée Delta – Muzeul Aeronautic Delta găzduiește o colecție de aeronave istorice și oferă o perspectivă asupra evoluției aviației.
  • Aéroport d’Orly – Deși este un aeroport, Orly oferă tururi ghidate unde poți afla despre istoria și funcționarea unuia dintre cele mai importante aeroporturi din Franța.
  • Marché d’Orly – O piață locală vibrantă unde poți găsi produse proaspete, specialități locale și suveniruri.
  • Château de Grosbois – Un castel situat în apropiere de Orly, în Boissy-Saint-Léger, cu grădini superbe și interioare elegante care pot fi vizitate.
  • Parc de la Cloche – Un alt parc frumos din zonă, ideal pentru plimbări și relaxare în aer liber.
  • Parc Floral de Paris – Un parc botanic situat la câțiva kilometri de Orly, în Bois de Vincennes, care oferă o gamă largă de flori și plante rare.
  • Rungis International Market – Una dintre cele mai mari piețe de produse alimentare din lume, situată la câțiva kilometri de Orly, unde poți vedea cum se desfășoară comerțul cu produse proaspete la scară mare.
  • Maison de l’Environnement – O casă de mediu situată în apropierea aeroportului Orly, unde poți învăța despre dezvoltarea durabilă și protecția mediului.
  • Île de Loisirs de Créteil – O zonă de agrement situată la o distanță scurtă de Orly, unde poți practica sporturi nautice, ciclism și alte activități recreative

Citește azi și: Fonduri nerambursabile de 50.000 de euro pentru fiecare român. Cum poți primi banii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult