- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de cutremur în România! Seismul s-a simțit și în București

14 Feb, 15:54 • Stefan Simion
Situație alarmantă în România! Un cutremur puternic s-a produs astăzi, 14 februarie 2023, resimțindu-se chiar și în București.
Alertă de cutremur în România! Seismul s-a simțit și în București

Un cutremur puternic s-a produs astăzi în România. Acesta s-a resimțit atât în București, cât și în alte orașe din țară, citează antena3.ro.

Alertă de cutremur în România. Seismul produs astăzi, 14 februarie 2023, este un motiv de îngrijorare pentru populație. Țara a fost martoră tuturor evenimentelor tragice care au avut loc în Turcia, determinate de cele două cutremure devastatoare, iar în cele din urmă, aceasta a trebuit să confrunte un cutremur cu o magnitudine de 5,7 pe scara Richter, conform estimărilor realizate de EMSC.

Cutremur puternic în România

O alertă de cutremur a fost emisă astăzi, 14 februarie 2023, de Institutul Național pentru Fizica Pământului. Inițial, magnitudinea cutremurului a fost estimată la 4,5. După verificări din partea specialiștilor, aceasta a fost revizuită la 5,7 pe scara Richter. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 28,6 kilometri.

Cutremurul a fost resimțit în București, dar și în alte orașe din proximitate. Acesta s-a produs la doar 24 ore după ce a avut loc seismul din Gorj.

Vezi și: Pagubele create de cutremurele din Turcia se ridică la 84 de miliarde de dolari. Cât va dura refacerea regiunilor afectate

cutremur
cutremur

„Cutremurul s-a produs la 70km N de Craiova, 70km V de Pitesti, 97km S de Sibiu, 149km SV de Brasov, 160km V de Ploiesti, 177km V de Bucuresti, 198km NV de Ruse, 205km S de Cluj-Napoca, 234km E de Timisoara, 244km NE de Nis” este informația publicată într-o informare a INFP.

Cutremurul, scenariul fatal pentru România

După evenimentul tragic din Turcia, Guvernul României a realizat o listă cu situațiile care ar pune în pericol viața oamenilor. Cutremurul era unul dintre scenariile care a speriat populația. Puțin timp mai târziu, țara este pusă în fața situației în care s-a produs acel seism despre care reprezentanții Guvernului anunțau că nu poate fi prevăzut sau prevenit în vreun fel sau altul. Până la ora actuală, nu a fost înregistrată nicio persoană rănită în urma cutremurului din România, resimțit în mai multe orașe.

Citește și: Cât de sigure sunt clădirile din România, în cazul unui cutremur de magnitudinea celor din Turcia? Cum putem verifica dacă blocul în care locuim va rezista unui seism major

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult