- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de la Casa de Pensii! Frauda care vizează toți pensionarii. Taxa de 1.000 de lei, noua escrocherie

07 Oct, 20:10 • Alexe Raluca
O nouă escrocherie vizează pensionarii din România. Alerta vine direct de la Casa de Pensii, care afirmă că taxa de 1.000 de lei cerută bătrânilor este doar o intenție de fraudare.
Alertă de la Casa de Pensii! Frauda care vizează toți pensionarii. Taxa de 1.000 de lei, noua escrocherie

Alerta venită de la Casa de Pensii vizează toți pensionarii din România. Mulți bătrâni visează la majorarea indemnizației primită din partea statului ca recompensă pentru toți anii petrecuți în câmpul muncii. Iar în timp ce aceștia speră că vor beneficia de mai mulți bani, escrocii profită de vulnerabilitatea lor.

Citește și: Curtea Constituțională a luat o nouă decizie pentru milioane de români. Ce se va întâmpla cu legea privind cumulul pensie-salariu

Alertă pentru pensionari: escrocii cer taxe false

Casa de Pensii vine cu un avertisment important la adresa pensionarilor care se gândesc să solicite recalcularea acestei indemnizații. Au fost înregistrate, deja, mai multe cazuri de oameni care au bătut la ușa pensionarilor, pretinzând că sunt de la CNPP, și s-au oferit să faciliteze recalcularea pensiei contra unei taxe de 1.000 de lei. Ceea ce marea majoritate a pensionarilor nu știe este că, în România, nu există nicio taxă pentru recalcularea pensiei, fiind nevoie doar de mai multe acte.

În Oradea, cel puțin patru persoane au fost păcălite cu noua tehnică a escrocilor. Aceștia au bătut la ușa pensionarilor și au pretins o taxă de 1.000 de lei pentru a le facilita recalcularea pensiei. Oamenii pretind că sunt de la Casa de Pensii, însă acest lucru este cum nu se poate mai fals.

Autoritățile s-au sesizat în momentul în care o pensionară s-a prezentat la Casa Județeană de Pensii Bihor pentru a achita presupusa taxă de recalculare. La momentul în care răufăcătorii s-au prezentat la ușa persoanei, aceasta nu avea la îndemână suma de 1.000 de lei, astfel că a mers ulterior direct la CNPP pentru a achita taxa. În scurt timp, directorul Casei de Pensii a aflat despre caz și a alertat autoritățile, gestul femeii ridicând suspiciuni printre angajați.

„Într-o dimineață a venit la noi inclusiv o doamnă pensionară, care a spus că s-a prezentat să achite taxa de recalculare, pentru că în momentul în care a fost vizitată acasă nu avea bani”, a relatat Laurențiu Țenț, șeful Casei de Pensii Bihor.

Nu toți pensionarii abordați au avut noroc, pentru că au dat pe loc banii escrocilor. Abia după ce suma a intrat în buzunarele hoților, bătrânii s-au prezentat la Casa de Pensii pentru recalculare, unde nu au aflat cu cât le poate crește pensia, ci că au fost fraudați.

„Această taxă nu există, iar instituția noastră nu trimite niciun angajat să bată la ușile oamenilor”, a spus pentru bihoreanul.ro, directorul executiv al CJP Bihor, Laurențiu Țenț.

Citește și: Legea Pensiilor 2024. Ce pensie vor primi românii cu o vechime de minim 15 ani