- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de seism! Două cutremure semnificative au avut loc în dimineața zilei de 11 aprilie

11 Apr, 08:10 • Bumbeneci Diana
Institutul Naţional de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță două noi cutremure în România. Acestea au fost resimțite în mai multe orașe.
Alertă de seism! Două cutremure semnificative au avut loc în dimineața zilei de 11 aprilie

Două cutremure cu magnitudinea de 3,3, respectiv 3,1, s-au produs marţi în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Două noi cutremure au avut loc în România

Conform seismologilor de la INCDFP, primul seism, de 3,3 pe scara Richter, a avut loc la ora 2:34 (ora locală a României) la adâncimea de 103 kilometri şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 45 km vest de Focşani, 65 km nord de Buzău, 65 km est de Sfântu-Gheorghe, 77 km est de Braşov, 96 km nord-est de Ploieşti şi 97 km sud de Bacău.

Următorul cutremur a avut magnitudinea de 3,1, s-a produs la ora locală 5:05 la adâncimea de 76 de kilometri.

Ai mai putea citi și: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

Cutremure România
Cutremure România

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 35 km vest de Focşani, 67 km nord de Buzău, 74 km est de Sfântu-Gheorghe, 88 km est de Braşov, 89 km sud-vest de Bârlad şi 91 km sud de Bacău.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, la începutul lunii aprilie, în zona seismică Vrancea au avut loc şapte cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,7 şi 3,3 pe Richter. De partea cealaltă, în zona Olteniei, în judeţul Gorj, s-au produs cinci cutremure cu magnitudini între 2 şi 2,7, activitatea seismică fiind în această zonă din ce în ce mai mare.

În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Citește și: După Turcia, Italia este amenințată de cutremure! 20 de cutremure au lovit orașul italian Siena

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult