- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de vreme severă în Constanța. Porturile au fost închise de urgență, iar câteva localități sunt fără energie electrică

05 Feb, 11:21 • Bumbeneci Diana
Vremea instabilă face ravagii în România și la acest final de săptămână. În Constanța au fost închise porturile de urgență, iar alimentarea cu energie este deficitară.
Alertă de vreme severă în Constanța. Porturile au fost închise de urgență, iar câteva localități sunt fără energie electrică

Porturi închise în regim de urgență, mașini răsturnate în afara carosabilului și energie electrică oprită în unele localități. Acesta este tabloul din Constanța în această dimineață, după ce iarna și-a reluat drepturile în forță.

Iarna face probleme în Constanța

La malul Mării Negre, toate porturile au fost închise din cauza vântului puternic, iar din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile o maşină în care se aflau doi adulţi şi un copil a rămas înzăpezită în apropiere de localitatea constănţeană Negru Vodă. Anunțul a fost făcut astăzi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Mai mult, pe majoritatea drumurilor se circulă în condiții de iarnă și cu vizibilitate redusă.

port închis Constanța
port închis Constanța

Citește și: Top cele mai căutate destinații de vacanță. Ce preferințe au românii pe plan extern, dar și intern

„La această oră, manevrele din toate porturile sunt suspendate. În această dimineaţă, în jurul orei 03.34 minute, un autoturism a rămas înzăpezit în afara părţii carosabile, la o distanţă de aproximativ un kilometru de Negru-Vodă spre Cerchezu. În autoturism se aflau doi adulţi şi un copil. S-a luat legătura cu grupa operativă din Negru-Vodă care a alocat un buldoexcavator în sprijin. Tot în cursul acestei dimineţi, în municipiul Constanţa, un copac a căzut pe partea carosiblă. A intervenit Detaşamentul de Pompieri Constanţa-Port pentru degajarea aceastuia”, a transmis ISU Dobrogea.

ISU Dobrogea a mai anunțat că între localităţile Cuza-Vodă şi Mihail Kogălniceanu un autoturism s-a răsturnat în afara drumului. Din fericire, nu au fost persoane rănite.

Tot în acest context, salvatorii dobrogeni au mai transmis că în mai multe localităţi din judeţul Constanţa se circulă în condiţii de iarnă, iar în unele porţiuni carosabilul este umed. De asemenea, în localitatea Potârnichea este oprită alimentarea cu energie electrică, fiind luată legătura cu reprezentanţii ENEL pentru remedierea situaţiei.

Ai mai putea citi: Meteorologii au actualizat prognoza. Cum va fi vremea până pe 6 martie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult