- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă în România! Românii pierd vacanțe de zeci de mii de euro din cauza unei agenții de turism

24 Jul, 08:55 • Bumbeneci Diana
Continuă nemulțumirile pe tema insolvenței renumitei agenții de turism Kusadasi. Vacanțe de mii de euro sunt anulate în ultimul moment.
Alertă în România! Românii pierd vacanțe de zeci de mii de euro din cauza unei agenții de turism

O insolvenţă destul de puternică zguduie piaţa agenţiilor de turism în plin sezon estival, moment în care turiştii aşteaptă să se bucure de vacanţele achiziţionate. Agenţia de turism Kusadasi, deţinută de turcul Hasan Yapici şi Oana Yapici, cunoscută pe piaţă pentru cursele charter pe avion pe care le opera spre Turcia, a depus la Tri­bunalul Bucureşti cerere pentru deschiderea procedurii de insol­venţă. Familia Yapici controlează şi compania aeriană Air Bucharest, ce operează curse charter spre Turcia şi alte destinaţii, cu afaceri de 42 mil. lei anul trecut.

Mii de vacanțe sunt anulate

Suntem nevoiţi să vă informăm că societatea Kusadasi se află în incapacitate de plată, drept urmare am depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenţei cu posibilitate de reorganizare a activităţii“, se arată în comunicatul postat pe site-ul agenţiei de turism.

Citește și: A plătit 100.000 de dolari pentru a fi înghețat ca să scape de cancer! Povestea lui James Bedford, primul om din lume care a ales criogenarea

Aeroport
Aeroport

Compania nu a transmis câţi turişti vor fi afectaţi de această situaţie, însă oficialii menţionează în comunicat că societatea deţine un instrument de garantare în valoare de 300.000 de euro, asigurători fiind Generali şi Groupama.

Datele publice arată că agenţia de turism Kusadasi a avut anul trecut o cifră de afaceri 6,8 mil. de lei şi pierderi de un milion, faţă de 9,2 mil. de lei afaceri anul anterior şi profit de 167.000 lei, potrivit mfinante. Este a cincea agenţie de turism care îşi cere insolvenţa în plin sezon estival în ultimii ani.

Ai mai putea citi și: Automobilul românesc, comoară pe cale de dispariție. Povestea lui Mihai Olar, rădăuțeanul care a salvat de la fier vechi o Dacia 1300. „Darul mai departe unei persoane care nu caută să se îmbogățească de pe urma moștenirii”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult