- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ALERTĂ! MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care vor să tranziteze. Țara în care să nu călătorești

08 Aug, 19:31 • Constantin Cristina
Toți românii trebuie să știe asta! Ce se întâmplă cu zborurile. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare cu privire la călătoriile pe care le fac românii care vor să tranziteze sau pur și simplu să călătorească.
ALERTĂ! MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care vor să tranziteze. Țara în care să nu călătorești

MAE informează românii care intenționează să tranziteze sau intenționează să călătorească în această perioadă. Este vorba despre Spania, a transmis Mediafax.

Citește și: Avertisment pentru români. MAE, atenționare de călătorie în Bulgaria din cauza caniculei. Recomandările autorităților

ALERTĂ! MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care vor să tranziteze. Țara în care să nu călătorești

Agenția Meteorologică locală – AEMET e emis un cod roșu de caniculă, pentru perioada 8-9 august 2023. Așadar, românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al Româniie la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al Consulatului General al României la Sevilla: + 34648212169.

MAE
MAE

Aceeași situație a fost și în cazul Bulgariei. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria, în contextul caniculei. Cetățenii români trebuie să știe că întregul teritoriu va fi afectat de caniculă, furtuni, căderi de grindină, reprize scurte de ploaie în perioada 26 – 27 iulie.

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria. Cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria trebuie să știe că întregul teritoriu va fi afectat de caniculă, reprize scurte de ploaie, furtuni și căderi de grindină, conform datelor  transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie. Atenționarea de călătorie este pentru perioada 26 – 27 iulie.

A fost emis un cod roșu pentru regiunile  Ruse, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Sliven, Yambol și Burgas. Temperaturile vor depăși 42 de grade Celsius.

Alte articole: O nouă atenționare de călătorie pentru români! Ministerul de Externe dă alerta