- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Avertisment pentru români. MAE, atenționare de călătorie în Bulgaria din cauza caniculei. Recomandările autorităților

25 Jul, 22:07 • Lupu Alexandra
MAE, atenționare de călătorie pentru Bulgaria. Temperaturile depășesc 42 de grade Celsius. Sunt implementate restricții de circulație.
Avertisment pentru români. MAE, atenționare de călătorie în Bulgaria din cauza caniculei. Recomandările autorităților

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria, în contextul caniculei, informează antena3.ro. Cetățenii români trebuie să știe că întregul teritoriu va fi afectat de caniculă, furtuni, căderi de grindină, reprize scurte de ploaie în perioada 26 – 27 iulie.

Atenționare de călătorie pentru Bulgaria

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria. Cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria trebuie să știe că întregul teritoriu va fi afectat de caniculă, reprize scurte de ploaie, furtuni și căderi de grindină, conform datelor  transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie. Atenționarea de călătorie este pentru perioada 26 – 27 iulie.

Citește și despre următorul subiect: Meteo 26, 27 și 28 iulie. ANM anunță cum va fi vremea în România. Urmează zile cu ploi torențiale, grindină și caniculă

A fost emis un cod roșu pentru regiunile  Ruse, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Sliven, Yambol și Burgas. Temperaturile vor depăși 42 de grade Celsius.

De asemenea, a fost emis un cod portocaliu pentru regiunile  Kjustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolyan, Kârdjali, Pleven, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Târgoviște, Razgrad, Șumen, Silistra, Varna și Dobrici. Temperaturile vor înregistra valori între 39 și 41 de grade Celsius.

Cetățenii români sunt îndrumați să urmărească cu atenție situația din zonele menționate. Șoferii sunt îndrumați să adopte o conduită preventivă, să circule cu viteza adecvată și să respecte semnalizarea rutieră.

”Se recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar conducătorilor auto, să adopte o conduită preventivă, să circule cu viteză adecvată, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului”, a transmis MAE.

Bulgaria
Bulgaria

Este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere pe perioada  instituirii codurilor de atenționare meteorologică, avertizeză MAE. De asemenea, românii pot accesa informații suplimentare astfel:

  • Despre situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare: pe site-ul www.mvr.bg;
  • Despre situaţia zborurilor pe aeroportul din Sofia: www.sofia-airport.eu;
  • Despre starea vremii: pe site-ul www.weather.bg;
  • Despre regimul vamal, la intrarea în R. Bulgaria dinspre R. Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în R. Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei „Vămi” din R. Bulgaria: www.customs.bg;
  • Despre e-vigneta şi sistemul e-TOLL: pe site-ul www.bgtoll.bg (www.bgtoll.bg/tol-taksa) sau din aplicaţia pentru telefoane mobile BGTOLL;
  • Despre starea actuală a drumurilor: pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020.

Te-ar putea interesa și: Canicula aduce profit în România. Temperaturile ieșite din comun au dublat vânzările de aparate de aer condiționat