- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă maximă pentru românii care se află sau vor să călătorească în Turcia! Vești de ultimă oră de la MAE

01 Feb, 20:16 • Bumbeneci Diana
Alertă în Istanbul. MAE avertizează toți românii care au de gând să călătorească în Turcia sau se află deja acolo.
Alertă maximă pentru românii care se află sau vor să călătorească în Turcia! Vești de ultimă oră de la MAE

Este alertă pentru toți românii! Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat în această seară că există un risc ridicat de insecuritate în Turcia. Alerta vizează lăcașuri de cult și reprezentanțe diplomatice din Istanbul, Turcia.

Alertă MAE pentru Turcia

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe anunță cetățenii români care locuiesc sau călătoresc în orașul Istanbul că, în această perioadă, există un risc ridicat de insecuritate, ce vizează lăcașuri de cult și reprezentanțe diplomatice. Este vorba despre zonele Beyoglu, Galata, Taksim și Istiklal.

Conform MAE, este în vigoare o alertă de călătorie pentru Republica Turcia, la nivelul ,,Există factori de risc – evitați călătoriile dacă nu sunt necesare”.

Istanbul, Turcia
Istanbul, Turcia

Ministerul transmite cetățenilor români să respecte cu strictețe recomandările și îndrumările autorităților locale, să urmărească mass-media locale pentru a cunoaşte şi evita zonele cu o situaţie de insecuritate ridicată și să dea dovadă de maximă prudență în această perioadă, evitând locurile aglomerate din spaţiile publice şi de interes turistic.

De asemenea, aceștia sunt sfătuiți să evite staționarea prelungită în zonele turistice principale, în apropierea centrelor comerciale sau a secţiilor de poliţie, iar în contextul observării unor persoane sau colete suspecte, să părăsească de urgenţă zona în care se află.

Ai mai putea citi: MAE a emis o nouă alertă. Toți românii din Spania sunt vizați

În același timp, Ministerul Afacerilor Externe transmite cetățenilor români care călătoresc în Republica Turcia, mai ales în orașul Istanbul, recomandarea de a-şi anunţa prezenţa autorităților române. Oamenii trebuie să își confirme datele de contact prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

„Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul, +90 212 3580516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al oficiul consular al României în Istanbul: +90 533 5420695”, a mai transmis MAE.

Citește și: Atenționare de călătorie pentru toți românii! MAE a emis alerta

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult