- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă meteo de ultim moment. A fost actualizată harta zonelor afectate de furtuni și ploi torențiale

14 Sep, 10:38 • Bumbeneci Diana
Avertizare meteo ANM de furtuni şi ploi torenţiale! Harta zonelor afectate de fenomene meteo extreme.
Alertă meteo de ultim moment. A fost actualizată harta zonelor afectate de furtuni și ploi torențiale

Avertizare meteo ANM. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare meteorologică de ploi torențiale și furtuni.

Cod galben de furtuni în România

Avertizarea meteo va intra în vigoare astăzi, la ora 13:00 și va rămâne valabilă până mâine, la ora 10:00.

În Maramureș, Crișana, Banat, local în Transilvania și în zonele montane aferente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h), izolat vijelii și grindină.

cod galben de furtuni
cod galben de furtuni

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vestul teritoriului, de peste 40…50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala, pe arii restrânse, astăzi (14 septembrie) și în centrul, nord-estul țării și în restul zonei montane.

Vineri (15 septembrie) vor fi manifestări de instabilitate atmosferică îndeosebi în sud, centru și est.

Ai mai putea citi și: Un nou job cucerește românii. Venituri de 1000 de euro pe lună, tichete de masă, abonamente și al 13-lea salariu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult