- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă meteo în România! A fost actualizată lista zonelor vizate de ploi și vijelii

15 Sep, 18:15 • Bumbeneci Diana
Alertă meteo de ultim moment. Este Cod Galben de ploi şi vijelii pentru jumătate din România. ANM anunță Lista zonelor vizate.
Alertă meteo în România! A fost actualizată lista zonelor vizate de ploi și vijelii

Jumătate din țară este în prezent sub Cod Galben de ploi, vijelii și grindină. Meteorologul Alina Șerban anunţă zonele vizate şi prognoza meteo actualizată.

Cod galben de ploi și vijelii

ANM anunță că în cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Muntenia și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Vezi și: Meteo 14-16 septembrie 2023. ANM anunță cum va fi vremea până în weekend

Cod galben de ploi
Cod galben de ploi

„Ne aflăm sub incidența unui mesaj de atenționare meteorologică de Cod Galben pentru mare parte din Transilvania, mare parte a zonelor montane, local în zona Munteniei și a Moldovei, acolo unde vor fi fenomene de instabilitate atmosferică, adică averse ce vor căpăta și aspect torențial.

În consecință, cantități mai importante de apă peste 20-30l pe metrul pătrat, izolat chiar peste 40-50l pe metrul pătrat, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor avea la rafală și 40-50km/h, dar și căderi de grindină și vijelii în mod cu totul izolat.

Astfel de fenomene, de altfel în desfășurare și la momentul acesta și pe parcursul serii și în noaptea care urmează, iar mâinele vom regăsi în mod deosebit în jumătatea de sud a teritoriului, acolo unde vor mai fi cantități mai importante de apă.

Toate acestea datorate unui front atmosferic care traversează teritoriul țării noastre și determină și o scădere a valorilor termice începută încă de ieri în vestul, nord-vestul țării, continuată astăzi în acele regiuni, dar și în partea de sud și de est, unde maximele nu ating mai mult de 30-32°”, anunță meteorologul Alina Şerban, la Antena 3 CNN.

Conform meteorologului, temperaturile se vor apropia de un normal al perioadei în zilele următoare, cu maxime de la 22-23° până la cel mult 29-30° cele mai ridicate valori probabil în partea de sud și de vest a teritoriului.

„Şi în Capitală o scădere a valorilor termice de la 34-35° la 29-30 astăzi, iar mâine 26-27° cel mult în Capitală, în condițiile în care apar și fenomene de instabilitate atmosferică, averse, descărcări electrice, poate chiar și intensificări de scurtă durată ale vântului”, a completat meteorologul.

Ai mai putea citi și: Un nou job cucerește românii. Venituri de 1000 de euro pe lună, tichete de masă, abonamente și al 13-lea salariu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult