- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ALERTĂ! Nu consumați acest pește!

15 May, 09:25 • Bumbeneci Diana
Autoritățile au lansat o nouă alertă. Poluarea provoacă mari probleme pe un râu din România, motiv pentru care peștele din apa respectivă este interzis consumului.
ALERTĂ! Nu consumați acest pește!

Concentraţia fierului din râul Bistriţa este de trei ori mai mare la intrarea în judeţul Neamţ, ca urmare ca poluării produse de la fosta platformă minieră Isipoaia din judeţul Suceava, anunță Agerpres. Pentru o perioadă, peștele de pe acest râu nu trebuie consumat.

Peștele din Bistrița este extrem de periculos

„Conform interpretării rezultatelor în secţiunea ieşire – judeţul Suceava, intrare – judeţul Neamţ, pe râul Bistriţa rezultă o depăşire a fierului de trei ori, respectiv 1,566 în loc de 0,5 şi o uşoară depăşire a manganului, respectiv 0,136 în loc de 0,1”, a declarat prefectul Adrian-Vasile Niţă, în urma analizei efectuate, duminică, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ.

În cadrul şedinţei s-a hotărât prelevarea periodică de probe şi analizarea lor în laborator, inclusiv pentru radioactivitate, scrie Agerpres.

În acest sene, consumul de peşte provenit din mai multe localităţi riverane râului Bistriţa, în apropiere de graniţa cu judeţul Suceava, a fost restricţionat.

De altfel, în aceleaşi localităţi s-au impus interdicţii ca animalele să fie adăpate din râul Bistriţa, iar apa să fie folosită la irigaţii.

Râul Bistriţa a fost poluat, sâmbătă seara, cu ape de mină provenite de la fosta platformă minieră Isipoaia – judeţul Suceava.

Vezi și: Moment istoric! Ordonanța austerității a fost aprobată! Ce se întâmplă cu banii românilor, concedierile și programele Rabla

Sesizarea către autorităţile nemţene a fost făcută de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava care au constatat că, pe raza oraşului Broşteni, în zona localităţii Holda, apa are o culoare cărămizie.

Cursul de apă era afectat pe un tronson cu o lungime de aproximativ trei kilometri.

Ai mai putea citi: Este informația momentului! Mugur Isărescu anunță ce se întâmplă cu prețurile carburanților și energiei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult