- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este informația momentului! Mugur Isărescu anunță ce se întâmplă cu prețurile carburanților și energiei

12 May, 14:01 • Bumbeneci Diana
Anunțurile momentului au fost oferite de Banca Națională a României. Mugur Isărescu anticipează ieftiniri la carburanți și energie.
Este informația momentului! Mugur Isărescu anunță ce se întâmplă cu prețurile carburanților și energiei

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că România este singura țară din Uniunea Europeană care se confruntă cu un deficit excesiv. Oficialul din partea Băncii Naționale anunță ce se va întâmpla pe viitor cu prețurile pentru carburanți și energie.

Mugur Isărescu anunță ce se întâmplă cu energia și carburanții

Anunțurile momentului de la BNR. Mugur Isărescu anticipează ieftiniri la carburanți și energie. Guvernatorul BNR a vorbit despre rata inflației și despre situația prețurilor din România.

Mugur Isărescu anunță că tendința de ieftinire a carburanților va continua și în perioada următoare, așteptându-se și la o scădere a prețului energiei.

Vezi și: Moment istoric! Ordonanța austerității a fost aprobată! Ce se întâmplă cu banii românilor, concedierile și programele Rabla

Mugur Isărescu
Mugur Isărescu

„Datele din prezent arată o scădere substanțială a ratei inflației, aproape de 10%. În urmă cu câțiva ani, eram campionii inflației din Uniunea Europeană.

Produsele alimentare sunt cele mai sensibile la inflație, însă avem speranța că se vor mai tempera prețurile. Cu toate acestea, prețurile nu pot fi mai mici ca în Uniunea Europeană. România va avea prețuri mai mici, dar nu vor fi diferențe mari.

Pe de altă parte, tendința de ieftinire a carburanților va continua. Ne așteptăm, de asemenea, la o scădere a prețului energiei, în condițiile în care, în plan extern, constatăm o îmbunătățire.

De asemenea, am constatat o stabilitate a cursului leului, în raport cu euro. Până la sfârșitul anului, rata inflației va continua să scadă până la 7%”, a spus Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a mai explicat n acest context și că România este singura țară din Uniunea Europeană care înregistrează cheltuieli mai mari decât veniturile.

Ai mai putea citi: Este oficial! Ministrul de Finanțe anunță cum se va face cumulul pensiei cu salariul! „Instituțiile de stat au început să înțeleagă mai bine rolul”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult