- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă pentru românii din Belgia. Urmează proteste de amploare

28 Nov, 11:13 • Bumbeneci Diana
Autoritățile avertizează românii din Belgia. Urmează o grevă a sindicatelor feroviare.
Alertă pentru românii din Belgia. Urmează proteste de amploare

Traficul feroviar va fi perturbat până joi în Belgia. Vor fi blocaje din cauza unor apeluri la grevă ale sindicatelor feroviare care solicită guvernului să investească mai mult în căile ferate, informează AFP, citat de Agerpres.

Un tren din patru va circula în medie marţi din cauza unei mişcări sociale iniţiate de principalele sindicate feroviare, a avertizat Compania Naţională a Căilor Ferate Belgiene (SNCB) într-un comunicat de presă.

Greva va începe în această seară. Debutul protestelor va avea loc la ora locală 22:00 (20:00 GMT).

Citește și: România se implică în reconstrucția Ucrainei. Ambasadorul României în Ucraina: „am putea să ne asumăm niște proiecte sub steag românesc, dar încă trebuie să ne facem propriile evaluări”

Conform tuturor informațiilor vehiculate în presă, circulaţia trenurilor va fi complet întreruptă în mai multe provincii. Este vorba despre: Namur (centru), Luxemburg (sud) şi într-o parte a provinciei Brabantul Valon (centru).

grevă Belgia
grevă Belgia

De altfel, miercuri şi joi, traficul va fi perturbat suplimentar de o grevă de 48 de ore decisă de un sindicat al mecanicilor de tren. Un plan alternativ de transport este în curs de elaborare şi va fi comunicat în această săptămână, a informat SNCB.

Lucrătorii feroviari din Belgia deplâng în mod regulat o deteriorare a condiţiilor de muncă şi cer guvernului resurse suplimentare. Aceștia au anunțat, de nenumărate ori, că vor protesta până în momentul în care vor fi ascultați și vor putea vedea o schimbare.

Citește și: Lovitură pentru fumători. Ce urmează să se întâmple din 2023

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult