- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ALERTĂ pentru șoferi! Ce semnifică noul indicator cu punct roșu din Codul Rutier. Te poate lăsa fără carnet

26 Aug, 15:16 • Constantin Cristina
COD Rutier 2023. Noul indicator rutier cu punct roșu ajută șoferii în trafic, însă nerespectarea lui poate duce la suspendarea permisului de conducere. Iată ce semnificație are.
ALERTĂ pentru șoferi! Ce semnifică noul indicator cu punct roșu din Codul Rutier. Te poate lăsa fără carnet

Codul Rutier deține o mulțime de semne de circulație, unul folosite mai des în circulație, șoferii întâlnindu-se mai des cu ele, iar unele care nu prea se întâlnesc în trafic. În plus, indicatoarele diferă de la o țară la alta, a informat romaniatv.net.

Citește și: Cod Rutier 2023. Noutăți pentru șoferi. Românii care nu respectă aceste reguli se pot alege cu amenzi uriașe

ALERTĂ pentru șoferi! Ce semnifică noul indicator cu punct roșu din Codul Rutier. Te poate lăsa fără carnet

Așadar, traficul din Germania este reglementat de peste 500 de semne rutiere diferite. Cu toate acestea, șoferii se întâlnesc în mod constant cu simboluri a căror semnificație n-o știu. Așadar, unul dintre semne care nu prea este cunoscut în rândul conducătorilor auto este semnul punct roșu, care poate fi găsit în principal pe indicatoarele de pe drumurile de țară și autostrăzile aglomerate.

Acesta este un indicator special, care într-un cadru negru pe fundal alb, prezintă o săgeată neagră în centru și un punct roșu deasupra acesteia.

indicator punct roșu
indicator punct roșu

În general, în trafic când întâlnim semne rutiere cu cadru negru și fundal alb trebuie să știm că este vorba de avertismente, iar prezența unei săgeți indică direcția de urmat. Culoarea roșie este asociată cu interdicțiile, așa că semnul indică faptul că șoferii nu trebuie să continue pe drumul drept, ci să respecte direcția indicată de săgeată.

De asemenea, acest tip de indicator este cel mai des întâlnit pe drumurile din Germania care au indicatoare cu săgeți și pe semnele de direcție de pe autostrăzi sau alte drumuri principale. Totodată, semnul informează șoferii că urmează un ocol pe care trebuie să îl facă pentru a evita o zonă în care traficul este congestionat. Aceasta permite conducătorilor auto să ajungă cât mai repede posibil la următoarea ieșire de pe autostradă în direcția de destinație, evitând astfel porțiunile de drum cu blocaje frecvente.

Alte articole: Cod Rutier 2023. Amenzi usturătoare pentru șoferii și pasagerii care folosesc un limbaj necuviincios sau fac semne obscene în trafic