- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aleșii au decis cum vor împărți banii din visterie pe anul viitor. Legea bugetului de stat pe 2023 va fi pusă marţi în transparenţă decizională

06 Dec, 10:23 • Gabriela Andreescu
Liderii coaliţiei guvernare s-au întâlnit, luni, la Guvern, pentru a discuta pe tema bugetului de stat pe 2023, care urmează să fie aprobat de Executiv şi trimis în Parlament în perioada imediat următoare.
Aleșii au decis cum vor împărți banii din visterie pe anul viitor. Legea bugetului de stat pe 2023 va fi pusă marţi în transparenţă decizională

Potrivit unor surse politice, citate de news.ro, în şedinţă s-a agreat procentul de 7,21% din PIB pentru investiţii, anul viitor, la propunerea premierului Nicolae Ciucă.

Guvernul se află pe ultima sută de metri cu reaslizarea proiecţiei bugetare pe anul viitor. În şedinţa coaliţiei s-a stabilit procentul de 7,21% din PIB pentru investiţii, pentru 2023, la propunerea premierului Nicolae Ciucă, au precizat sursele citate.

Bugetul de stat pe 2023 urmează să fie aprobat de Executiv şi trimis Parlamentului.

Coaliţia vrea ca bugetul pe anul viitor să fie adoptat în Parlament până la mijlocul lunii decembrie, o premieră ţinând cont că anii trecuţi discuţiile se prelungeau până la începutul anului.

Citește și: Alertă! O rachetă rusească a căzut În Republica Moldova, la numai 25 de kilometri de granița cu România

Coaliția a discutat legea bugetului pe 2023
Coaliția a discutat legea bugetului pe 2023

Ministrul Finanţelor a anunţat că legea bugetului de stat pe 2023 va fi pusă marţi în transparenţă decizională

„Mâine va fi pusă în transparenţă legea bugetului de stat. În seara asta închidem ultimele detalii, anexele. Acum au fost discuţiile până la urmă de calendar, pentru că legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat vrem să le aprobăm joi pe toate – ordonanţă privind strategia fiscal-bugetară, legea plafoanelor, legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat, iar vineri să fie trimisă la Parlament şi săptămâna viitoare să fie săptămâna Parlamentului în care Legislativul analizează în comisii, aprobă şi în plen apoi să fie votat bugetul”, a declarat Adrian Câciu, luni, la Antena 3

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre bugetul de stat pe 2023 va fi public cel mai probabil joi, după şedinţa Guvernului. Oficialul PNL a adăugat că probabil într-o săptămână va trece prin comisia de buget şi prin plenurile reunite ale celor două Camere, astfel că va fi aprobat până în sărbători şi va intra în vigoare din prima zi a anului viitor.

„Bugetul va fi expus public cel mai probabil joi, după şedinţa Guvernului, ştiam că joi se va face. Construcia bugetară în momentul de faţă cuprinde un procent al investiţiilor record pentru România, este anul în care practic ne propunem repornirea motoarelor economiei romîneşti, la capacitate maximă, după atâtea crize prin care am trecut în ultimii ani”, a spus Ionuţ Stroe.

Citește și: Ministrul Turismului, despre prețurile actuale: ”Îmi este greu să cred că un român plăteşte 7.000 de lei pentru o singură persoană şi merge de zece ani în acel loc şi nu are condiţii”

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult