- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alimentul pe care toată lumea îl îndrăgește a ajuns la jumătate de preț. Cât costă varza în momentul de față

18 Nov, 14:35 • Cassano Sabrina
Se apropie sărbătorile de iarnă, iar un aliment foarte dorit de români în această perioadă a ajuns la jumătate de preț. Varza este nelipsită de pe mesele românilor, iar gospodine se întrec în rețețe care mai de care mai savuroase.
Alimentul pe care toată lumea îl îndrăgește a ajuns la jumătate de preț. Cât costă varza în momentul de față

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar un aliment foarte dorit de români în această perioadă a ajuns la jumătate de preț. Gospodinele pot răsufla ușurate deoarece alimentul preferat de ele în perioada Crăciunul costă foarte puțin.

Cât a ajuns să coste varza murată

Un lanț de magazine celebru în România a redus semnificativ prețul verzei. Mai exact, aceasta a ajuns să coste doar 2 lei.

„Black Friday la varza românească! Astăzi producătorii români de varză vând acest produs cu 1 leu și 20 de bani! Un moment excelent pentru consumatorii români să-și pună varză la murat! Din punct de vedere economic există o explicație a prețului scăzut la varza care ne-a fost oferită în această dimineață de către un producător, respectiv vremea deosebit de caldă pentru această lună i-a determinat pe consumatori să amâne momentul achiziției acestui produs, în schimb supraproducția și deprecierea verzei urmare a căldurii neobișnuite i-au determinat pe producători să scadă prețul la jumătate din cel practicat în urmă cu 2 săptămâni” 1 k de varză se vinde cu pretul magic de 1 leu și 99 de bani!”, se arată în postarea Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.

Iată așadar că printre atâtatea vești rele vine și una bună.

Citește și: Rareș Bogdan susține măsurile de ajutorare a populației defavorizate: „Cei cu venituri sub 2.000 de lei să primească un sprijin suplimentar”

Românii nu voi mai avea mese îmbeșugate în acest an

Oamenii sunt tot mai îngrijorați în privința scumpirilor, iar cum se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă de pare că nu vom mai avea mese pline așa cum existau în alți ano,

,,Porcul în viu pleacă de la fermă la peste 8 lei/kg, în timp ce costul de producție este de 8,5-9 lei/kg. Prețul a crescut, dar nu în ritmul inflației și al majorării costurilor materiilor prime pentru furaje, energie, combustibil sau salarii. De Sărbători este posibil să mai crească, dar nu semnificativ în cazul porcului românesc, cel puțin nu pentru fermieri. În magazine intră multă marfă din afară, prețurile sunt sus, dar nu marfa românească le ține la acest nivel”, a declarat Adrian Balaban, director executiv Pork&Co, Cooperativa Silistea, președintele Asociației Medicilor Veterinari din Sectorul Suin, pentru Retail.ro.

Citește și: Viktor Orban cere Europei să elimine sancțiunile economice anti-Rusia: „Această politică e un pas spre război!”

Tags: