- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Viktor Orban cere Europei să elimine sancțiunile economice anti-Rusia: „Această politică e un pas spre război!”

18 Nov, 13:18 • Cornel Ghimeșan
Viktor Orban nu se mai poziționează „cu mănuși", în ecuația conflictului Rusia vs. Occident. Premierul maghiar a declarat că se opune categoric sancțiunilor economice anti-Putin. 
Viktor Orban cere Europei să elimine sancțiunile economice anti-Rusia: „Această politică e un pas spre război!

Liderul maghiar de la Budapesta a ieșit la atac. „Politica de sancțiuni este un pas spre război”, a notat aliatul lui Vladimir Putin pe pagina sa de Facebook, vineri, 18 noiembrie.

Din punct de vedere tehnic, Rusia a intrat în recesiune, la aproape nouă luni de la începutul ofensivei militare din Ucraina. S-a înregistrat o scădere a produsului intern brut (PIB) de 4% în trimestrul al treilea, potrivit unei prime evaluări publicate miercuri, informează AFP.

În luna septembrie a anului curent, inflația s-a situat la 12,63% în ritm anual, în scădere de mai multe luni, potrivit datelor publicate la începutul lunii octombrie de Rosstat.

„Problemele există deja, în mod evident, dar vedem de fapt efectele lor reportate în 2023”, a declarat Valery Mironov, economist la renumita Școală Superioară de Economie (HSE) din Moscova.

 

Premierul Viktor Orban vrea să alunge supermarketurile străine din Ungaria

 

Viktor Orban a pus gând rău Occidentului. Liderul Fidesz vrea să alunge retaile­rii străini din ţară. Premierul Ungariei a extins numărul de plafoane ale prețurilor la produsele alimentare, care îi va afecta pe comercianți, deja loviți de măsurile introduse în ultimul an.

Giganţii din sectorul supermar­ketu­rilor dezaprobă acţiunile guver­nu­lui maghiar de scoatere a retaile­rilor străini din ţară, însă nu este clar ce pot face în această privinţă, scrie Politico.

Guvernul folosește prețurile ridicate ca pretext pentru a viza comercianții cu amănuntul străini precum Spar și Lidl cu taxe mai mari și plafoane de preț.

Prim-ministrul Viktor Orban a extins miercuri numărul de plafoane ale prețurilor la produsele alimentare, o mișcare care probabil că va afecta comercianții cu amănuntul care se luptă deja cu un val de măsuri introduse în ultimul an.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult