- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Situație alarmantă în București. Sunt 1,7 milioane de locuitori și 1 milion de locuințe. Viceprimarul Capitalei: „Opriți jaful!”

06 Feb, 10:16 • Bumbeneci Diana
Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu a vorbit dur despre situația locuințelor din București. Numărul acestora este alarmant de mare și se cere rapid o soluție.
Situație alarmantă în București. Sunt 1,7 milioane de locuitori și 1 milion de locuințe. Viceprimarul Capitalei: „Opriți jaful!”

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, atacă dur situația din domeniul imobiliarelor din Capitală. Oficialul a declarat că în București există, în acest moment, peste 1,7 milioane de locuitori la peste 1 milion de locuințe și a atras atenția că, în cazul suspendării zonele protejate ale Capitalei, „nu vom mai vedea iarba din parcuri din cauza cârciumilor” și „nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor”.

Prea multe locuințe în București

Hoții vor fi întotdeuna dispuși să ne fure pământul, spațiul public, aerul pe care îl respirăm. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureștiului, câteva marionete vor avea asigurați bani pentru câteva generații. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureștiului, noi ceilalți nu vom mai vedea iarba din parcuri din cauza cârciumilor, nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor”, a precizat Horia Tomescu într-o postare publicată pe contul său de Facebook.

Viceprimarul Tomescu a mai transmis că în Capitală, în anul 2011 erau peste 844.000 de locuințe, în 2016, cifra a crescut la peste 858.000, iar în 2021 s-a ajuns la peste un milion de locuințe, fiind astfel vorba despre o creștere necontrolată.

Te mai poate interesa: Fermierii au dat alerta! Românii mănâncă cereale modificate genetic

Viceprimarul Capitalei prezintă numărul alarmant de locuințe din București
Viceprimarul Capitalei prezintă numărul alarmant de locuințe din București

„Conform Institutului Național de Statistică în București s-au dat în folosință încă 15 mii de locuințe între 2011 și 2016. Și încă 180 de mii de locuințe între 2016 și 2021. Între 2011 și 2021 populația cu domiciliul în București a scăzut cu 165 de mii de locuitori. Avem 1.716.000 de locuitori la 1.038.266 locuințe Opriți jaful!”, a spus Horia Tomescu.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a fost cel care a deschis Cutia Pandorei, în momentul în care duminică l-a acuzat pe prefectul Toni Greblă că intenţionează să atace astăzi în instanţă reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Bucureștiului. Nicușor Dan a anunțat că acest lucru ar însemna că timp de un an sau doi „nu vom mai avea reglementări de urbanism pe zona istorică a Municipiului Bucureşti”.

Ai mai putea citi: Ministrul Agriculturii anunță ce se va întâmpla cu prețurile alimentelor în 2023. „Sunt prețuri de respect față de munca celor care întorc brazda țării și lucrează în spațiile acestea zootehnice”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult