- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
DailyPremium

De la pasiune la afacere de succes! Ea este Alisa, tânăra antrenoare de fitness dedicată 24/24 persoanelor aflate în lupta cu kilogramele în plus. „Sportul e pentru mine luminița de la capătul tunelului”

17 Mar, 21:18 • Bumbeneci Diana
În drumul către slăbire, cel mai bun sprijin este un antrenor personal, dar mulți dintre aceștia tratează activitatea lor strict ca pe o meserie, uitând de adevăratele necesități ale celor care le cer ajutorul. Ei bine, dincolo de toate acestea mai sunt și persoane cu adevărat dedicate care au transformat pasiunea în job și care au ales să trăiască mai mult pentru cei din jur. Așa este și Alisa Cîrstea, o tânără antrenoare în vârstă de 20 de ani, gata permanent să îi ajute pe cei care au intrat în lupta cu kilogramele în plus.
De la pasiune la afacere de succes! Ea este Alisa, tânăra antrenoare de fitness dedicată 24/24 persoanelor aflate în lupta cu kilogramele în plus. „Sportul e pentru mine luminița de la capătul tunelului”

Într-o lume tot mai agitată și înconjurată tot mai mult de tehnologie, sportul rămâne unul dintre cele mai valoroase instrumente pentru promovarea sănătății fizice și mentale. În zilele noastre, practicarea unei activități sportive nu este doar o opțiune, ci o necesitate pentru menținerea unui stil de viață echilibrat și sănătos, dar mulți uită de acest lucru, motiv pentru care apar problemele de sănătate, kilogramele în plus și lupta pentru revenirea la normal. Așadar, astăzi este despre Alisa, unul dintre oamenii dedicați celor din jur, un om de succes datorită pasiunii sale.

Alisa – un munte de motivație

Alisa a terminat liceul la profilul de matematică-informatică, iar în prezent este studentă în anul II la Facultatea de Cibernetică de la Academia de Științe Economice din București. Învață foarte bine și nu renunță la studii, însă de mică s-a regăsit în lumea sportului, în lumea studiilor pentru o nutriție sănătoasă și nu numai.

În timp ce mulți alți tineri de vârsta ei nu au reușit să îți contureze scopul în viață, Alisa știe zi de zi ce are de făcut și își trăiește fiecare clipă după un plan bine pus la punct. Și totul a început încă din liceu.

Mi-a plăcut sportul de mică, în general am fost o persoană activă. Pe clasa a 9 a am început să fac sală din dorința de a arăta mai bine. Am practicat fitness 3 ani constant înainte să mă decid să concurez pentru prima oară. Căutam mereu ceva care să mă ajute să progresez. Îmi plăcea să mă antrenez și voiam cu fiecare antrenament să o fac mai bine, să am rezultate”, ne povestește Alisa.

Actualul antrenor de fitness nu a avut niciodată o greutate mai mare ca să fie nevoie să slăbească, însă a înțeles pe deplin nevoile celor din jur, punându-se de fiecare dată în pielea fiecărui client cu care lucrează.

Alisa Cîrstea
Alisa Cîrstea

„Nu am avut probleme cu greutatea, dar mereu am avut un complex legat de corp, insuflat de societate. Nu am fost o persoană dezvoltată, eram slabă și nu aveam încredere în mine pentru că nu semănam cu imaginea corpului perfect”, a completat Alisa.

Viața competițională nu este nici ea străină de Alisa, sportiva fiind în plin antrenament pentru o viitoare competiție majoră. Mai mult, ea prezintă și un background motivațional atunci când vine vorba despre competiții, fiind desemnată în 2023 vicecampioană la un concurs național de Bikini Fitness, acesta fiind un titlu destul de greu de obținut de tinerii de vârsta sa.

„Prima competiție a fost în septembrie 2023, unde am ieșit Vicecampioană la Bikini Fitness la Grand Prix-ul de la Dej, deși am mers fără așteptări prea mari. În acest an m-am înscris în Federația Română de culturism si fitness”, mai povestește Alisa.

Așadar, orice pasiune devine atât de simplu un stil de viață, asta dacă ai puterea de a da contur visului tău. Pentru Alisa, sportul înseamnă sănătate, liniște, viață, performanță și motivație, mai pe scurt: terapie pentru fizic și suflet.

„Sportul e pentru mine luminița de la capătul tunelului. Am învățat foarte multe din acest sport, m-am regăsit complet și m-a ajutat să depășesc momente grele din viață. Funcționează ca terapie pentru mine, locul de unde îmi iau încrederea în mine, dar și locul unde reușesc să fac performanță din pasiune”, a completat Alisa.

Indiferent de zi, de mersul la facultate care ocupă mult timp și mai ales de perioadele în care îi antrenează pe ceilalți, Alisa nu uită că trebuie să se antreneze permanent atât pentru a-și menține corpul în formă, dar și pentru a ajunge la nivelul cerut pentru următoarele competiții de profil.

Alisa Cîrstea
Alisa Cîrstea

„Mă antrenez de 5 ori pe săptămână, iar in zilele de pauza continui să fac mișcare cel puțin 30 de minute”, spune Alisa.

Întrebată cum se simte atunci când îi ajută pe alții să facă mișcare și să înțeleagă importanța mișcării în viața noastră, tânăra sportivă nu a ezitat să răspundă. Mai mult, aceasta a vorbit și despre cum se ajunge la rezultatele dorite chiar și în momentele în care nu există motivație.

Mi-am dorit să împărtășesc pasiunea pentru sport din momentul în care mi-am dat seama cât de mult poate ajuta pe toata lumea sa facă sport, să țină departe probleme de sănătate și să fie mai fericiți
Rezultatele sunt direct proporționale cu cât mult se implică fiecare persoană, cât e de disciplinată și cât e de dispusă să muncească pentru obiectivul pe care și-l propune. Eu sunt acolo să motivez, să găsim împreuna soluții, suntem oameni, sunt conștientă că în viețile tuturor apar și probleme”, mai spune Alisa.

La ora actuală, din meseria de antrenor se pot câștiga bani frumoși, însă doar cu multă dedicație pentru clienți, altfel lipsa rezultatelor nu va duce la venituri din ce în ce mai mari. Ce am apreciat cel mai mult în discuția cu proaspăta antrenoare este fix faptul că înainte de bani vorbește de motivație, de implicare, de dorința de succes și de modul în care ajută, de fapt, sportul.

Alisa Cîrstea
Alisa Cîrstea

„Am ales sa fac exact ce îmi place și să renunț la a avea un job doar pentru bani, chiar dacă la început a fost foarte greu, fac doar asta acum, sunt antrenoare și consultant în nutriție. Am reușit în ultimele luni să fac o meserie din pasiunea mea pentru fitness și nutriție, lucru pe care îl doream de mult, dar nu aveam curaj să încep.

Am preferat întotdeauna să merg pe principii și să muncesc pentru ce îmi doresc. Nu este un job stabil daca nu îți dai interesul să oferi valoare constant și să ai clienți fideli care să te ajute să ai un venit lunar constant. Poți face într-o luna mai mulți bani, să ajungi la 7000-8000 de lei în alte perioade sa faci mai puțin, să nu mai ai clienți și abia să te mai descurci”, explică Alisa.

https://www.instagram.com/reel/C30OTlftMb6/?igsh=emIzYmg0ZjlqOHAx

Pentru Alisa contează mult sprijinul celor din jur, însă întotdeauna s-a bazat pe cel mai mult pe ea. În prezent, actualul sprijin al său este antrenorul și prietenul său, fiind prezent un adevărat factor de motivație. Pentru viitor, Alisa vrea să obțină un nou titlu important pentru cariera sa.

Alisa
Alisa

Singura persoană care m-a susținut de la început și a crezut în mine a fost prietenul meu. El îmi e și antrenor, m-a pregătit de competiții. Am renunțat la orice altceva pentru această pasiune pentru ca mă împlinește și pentru asta sunt dispusă să muncesc.

În 2023 am reușit să aduc titlul de campioană absolută la Bikini Fitness la a doua cea mai mare competiție internațională a culturismului natural după Natural Olympia, la Natural Universe și să iau cardul de profesioniști, prima din România la Bikini.

Am ieșit de două ori campioană națională la INBA și am încheiat primul an competițional cu 5 cupe și 4 medalii de locul 1, un card PRO si un loc 2. Îmi doresc să devin campioană mondială în acest an și să fac cu toate forțele ceea ce îmi place, să aduc valoare prin cunoștințele și experiențele pe care le acumulez”, a zis Alisa.

Un mare beneficiul al sportului este îmbunătățirea stării de sănătate fizică. Activitatea fizică regulată ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, reduce riscul de boli cronice precum diabetul sau bolile de inimă și îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular și a sistemului imunitar. De asemenea, sportul contribuie la creșterea forței musculare, a flexibilității și a coordonării motorii, ceea ce poate preveni accidentările și îmbunătăți calitatea vieții pe termen lung.

Pe lângă beneficiile fizice, sportul are și un impact pozitiv asupra sănătății mentale. Participarea la activități sportive poate reduce nivelul de stres, anxietate și depresie, îmbunătățind astfel starea de spirit și bunăstarea emoțională. Exercițiile fizice eliberează endorfinele, cunoscute sub numele de hormonul fericirii, care ajută la reducerea tensiunii și la îmbunătățirea stării generale de bine. De aceea, am întrebat-o pe Alisa ce le-ar transmite persoanelor care nu fac sport și care nu își dau seama cât de mult bine le-ar face activitatea fizică.

Sportul influențează starea de bine generală, sănătatea și calitatea vieții. Le-aș spune să deschidă ochii și să investească în sănătatea lor la momentul potrivit, costul de o oră de sport pe zi și mese sănătoase e infim față de ce probleme de sănătate pot apărea pe viitor din cauza sedentarismului. Încurajez oamenii să găsească sportul care le place cel mai mult ca să poată să îl frecventeze constant. Asta e cel mai important, constanta și cel mai ușor mod de a implementa ca obicei practicarea unui sport cel puțin de 3 ori pe săptămână”, a completat Alisa.

Mai mult decât atât, sportul are un puternic impact social și comunitar. Participarea la echipe sportive sau la evenimente sportive încurajează colaborarea, fair-play-ul și spiritul de echipă, construind legături puternice între oameni și promovând coeziunea socială. În plus, sportul oferă oportunități de socializare și integrare pentru oameni din diferite medii și culturi, contribuind la construirea unei societăți mai unite și mai armonioase.

Iată, așadar cât de este esențial să promovăm și să încurajăm participarea la activități sportive în comunitatea noastră, pentru a ne bucura de beneficiile pe care le oferă atât individual, cât și colectiv, motiv pentru care Alisa Cîrstea este unul dintre tinerii care merită cu adevărat să își spună povestea, fiind un factor de motivație poate pentru mulți alți tineri din generația Z, cei aflați într-o continuă căutare a unui scop, a unui job și nu numai.

Ai mai putea citi: EXCLUSIV| De la pasiune la afacere. Povestea lui Teodor, tânărul care și-a dedicat ani la rând ajutându-i pe cei din jur să se facă bine. „A devenit un stil de viață. Nu m-aș vedea să fac altceva chiar dacă ar fi câștiguri mult mai mari”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult