- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amendă de 10.000 de lei și 170 de kilograme de pește confiscat de la un comerciant din Teleorman

19 Dec, 17:42 • Cornel Ghimeșan
Un comerciant din Teleorman s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei și 170 de kilograme de pește confiscat după ce nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru produsele respective. Pe lângă amenda consistentă, pe numele acestuia a fost întocmit și un dosar penal.
Amendă de 10.000 de lei și 170 de kilograme de pește confiscat de la un comerciant din Teleorman

Aproximativ 170 de kilograme de peşte de diferite specii au fost confiscate de la un comerciant din Teleorman, pentru că acesta nu a putut prezenta documente legale de provenienţă a produselor, fiind amendat cu 10.000 de lei.

”La data de 15 decembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, împreună cu poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, au efectuat un control la două puncte de lucru aparţinând unui agent economic de profil din judeţul Teleorman. În urma controlului, au fost descoperite 170 de kilograme de peşte de diferite specii, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documente legale de provenienţă”, informează luni IGPR.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal conform OUG nr. 23/ 2008 privind pescuitul şi acvacultura.  Cantitatea de peşte a fost confiscată, fiind dispusă măsura incinerării. Totodată, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 984/2005.

Citește și: Prognoza meteo de Crăciun şi Anul NOU. Meteorologii anunţă inversiune termică de Sărbători, vom bea vin fiert la 0 grade pe pârtii cu zăpadă artificială

Amenzi uriașe pentru peștele pescuit ilegal

În perioada 15 – 16 decembrie, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, împreună cu poliţişti din Serviciul de Poliţie Delta Dunării, în colaborare cu inspectori piscicoli ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au acţionat pe linia combaterii faptelor ilegale din domeniul piscicol.

Amendă de 10.000 de lei și 170 de kilograme de pește confiscat de la un comerciant din Teleorman
Amendă de 10.000 de lei și 170 de kilograme de pește confiscat de la un comerciant din Teleorman

Astfel, au fost desfăşurate acţiuni punctuale pe linia verificării legalităţii activităţilor de pescuit comercial, deţinere, transport, prelucrare şi comercializare a peştelui, produselor şi subproduselor din peşte, în judeţele Teleorman şi Galaţi. Au fost verificate 7 societăţi cu obiect de activitate în domeniul piscicol, un târg şi 5 autovehicule.

Au fost constatate 4 infracţiuni prevăzute şi pedepsite de OUG nr. 23/ 2008 privind pescuitul şi acvacultura şi aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, prevăzute de HG nr. 984/ 2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în valoare de 11.200 de lei. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism, precum şi 3 kilograme de icre de ştiucă şi 200 de kilograme de peşte şi produse din peşte.

Alte articole: Președintele Parlamentului European susține aderarea la Schengen! Roberta Metsola:„Nu există niciun motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult