- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amendă de 270.000 de euro pentru un șofer de TIR. Motivul pentru care românul trebuie să plătească suma record

23 Feb, 09:47 • Bumbeneci Diana
Un șofer român de camion a primit o amendă de 270.000 de euro în Franța. Care este motivul sumei uriașe
Amendă de 270.000 de euro pentru un șofer de TIR. Motivul pentru care românul trebuie să plătească suma record

Amendă record pentru un șofer român de camion din România. Bărbatul a primit amendă 270.000 de euro și a fost arestat în Franța după ce a fost prins cu 50 de kilograme de canabis, anunță Știridiaspora.

Șofer de TIR amendat pentru că transporta canabis

Românul, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a fost prima dată când s-a implicat într-un astfel de trafic. Dosarul a fost judecat marți, 21 februarie, și nicio altă persoană nu a fost implicată. Despre actualul dosar a vorbit procurorul adjunct, care a cerut o pedeapsă severă de șase ani de închisoare, 500.000 de euro amendă vamală și interzicerea definitivă pe teritoriul național.

„Conduce acest camion de 7 ani. Știa că are o ascunzătoare. El spune că e prima dată, dar este prima dată când a fost prins”, a spus oficialul.

După primele dezbateri ale magistraților, românul a fost condamnat la patru ani de închisoare și 270.000 de euro amendă vamală. Mai mult, acesta are interdicție pe teritoriul francez timp de 10 ani.

Vezi și: O lună în plus de concediu pentru creșterea natalității! Unde a fost luată această decizie radicală

Șoferi de TIR
Șoferi de TIR

Ce poți face pentru a deveni șofer de TIR

Pentru a deveni șofer de TIR, un român trebuie să aibă un permis de conducere categoria B.  Este nevoie și de o serie de calificări care să permită conducerea vehiculelor mai mari, adică permis de conducere categoria C, C + E, D.

De altfel, pentru a putea lucra ca șofer care transportă mărfuri sau care transportă persoane, trebuie să se efectueze o pregătire adecvată, care variază în durată.

Un tânăr de 18 ani care a obținut calificările din categoriile C, C + E și D, D + E, trebuie să finalizeze pregătirea și să promoveze examenul. El va putea lucra ca șofer doar pe linii obișnuite (până la 50 km) până când va împlini 21 de ani pentru categoria C sau 23 de ani pentru categoria D.

O persoană în vârstă de 21 de ani care a obținut calificări de categoria C, C + E și o persoană de 23 de ani care a obținut calificări de categoria D, D + E trebuie să finalizeze pregătirea și să promoveze examenul de stat cu precalificare accelerată.

Ai mai putea citi: Plata taxelor, digitalizată în București. Bujduveanu: „Îşi vor putea plăti taxele către Primăria Capitalei, abonamentele STB şi abonamentele de parcare, online”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult